Política

Debat intens a ‘Els Quatre Cantons’ sobre festejos taurins i la reversió de la sanitat pública

Aquesta setmana, Els Quatre Cantons, la tertúlia política comarcal d’Onda Cero Dénia Marina Alta, ha reunit diversos alcaldes de la comarca per debatre sobre dos temes clau. En primer lloc, el futur dels festejos taurins i, seguidament, la reversió de la sanitat pública.

El programa, conduït per Ángel Serrano, va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Calp, Ana Sala (Somos Calpe); l’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús (Compromís); l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell (PP), i l’alcalde d’Ondara, José Ramiro (PSPV-PSOE).

En relació amb els festejos taurins, els participants van coincidir que la sensibilitat social envers el benestar animal ha augmentat considerablement. A més, van assenyalar que serà el temps, i especialment el públic amb la seua assistència o no, qui determine el futur d’aquest tipus de celebracions.

Festejos taurins i sensibilitat social

Pel que fa als festejos taurins, els alcaldes van coincidir a destacar l’avanç de la sensibilitat de la societat pel benestar animal. Van assenyalar que el temps serà clau per determinar el futur d’aquestes celebracions. Per tant, queda a decisió del públic si vol continuar donant suport als festejos amb la seua assistència.

Sanitat pública i reversió: debat de mèrits

En el debat sobre la sanitat pública, es va produir un interessant intercanvi d’opinions. El motiu: el nombre d’especialistes que s’han incorporat a l’Hospital de Dénia després de la reversió. Tot i un lapsus del presentador en les xifres, tots van coincidir que l’arribada de nous professionals és positiva per a la comarca.

No obstant això, les postures van ser divergents respecte a qui hauria d’adjudicar-se el mèrit de la reversió sanitària. Sergi Ferrús i José Ramiro van posar l’accent en la tasca del govern del Botànic. Per la seua banda, Raúl Llobell va destacar que ha estat finalment el Consell de Carlos Mazón qui ha culminat el procés, després de vuit anys de govern de Ximo Puig.

Aquest episodi de Els Quatre Cantons demostra una vegada més la importància d’aquest espai per al debat i la reflexió sobre temes clau a la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *