Educació

Augment exponencial de l’alumnat a les escoles municipals d’El Poble Nou de Benitatxell

Les escoles de FPA i Música i Dansa acullen un total de 419 persones aquest curs
Concert de l'Escola de Música i Dansa / Aj. El Poble Nou de Benitatxell

Les escoles municipals de Formació de Persones Adultes (FPA) i Música i Dansa d’El Poble Nou de Benitatxell estan vivint un autèntic auge en la seua demanda, fet que confirma la bona acollida de les activitats formatives i culturals a la localitat. Aquest curs 2024-2025, un total de 419 persones s’han inscrit en algun dels programes educatius que ofereixen les dues institucions, xifra que representa un augment significatiu respecte als cursos anteriors.

El centre de Formació de Persones Adultes és el que més creixement ha experimentat. Fa només tres cursos, l’escola comptava amb 102 alumnes, però el nombre s’ha duplicat pràcticament fins arribar a les 200 persones enguany, representant un increment del 98%. Aquest notable creixement es deu a la variada oferta de cursos d’espanyol i valencià, amb nivells que van des de l’inicial fins al perfeccionament, a més d’un grup de conversa en espanyol i un grup d’alfabetització. Aquest fet demostra que el centre no només atreu a persones que volen adquirir coneixements nous, sinó també a aquelles que volen millorar les seues habilitats comunicatives i socials.

Escola de Formació de Persones Adultes | Aj. Benitatxell

D’altra banda, l’Escola de Música i Dansa d’El Poble Nou de Benitatxell tampoc es queda enrere. El nombre d’alumnes ha anat creixent any rere any, passant de 143 el curs 2021-2022, a 171 en 2022-2023 i arribant a les 204 persones el curs passat. Aquest curs 2024-2025 s’ha assolit la xifra de 219 alumnes, el que suposa un augment del 67% en tres anys i un 7,5% respecte del curs passat. Els cursos que s’ofereixen van des del Jardí musical fins a classes d’instruments com la flauta, el clarinet, el trombó o el piano, a més de danses tradicionals i classes de cant.

En total, entre els dos centres, hi ha 419 persones formant-se en música, dansa i idiomes aquest curs. Aquesta xifra és especialment significativa, ja que suposa un increment de 174 persones respecte de fa tres anys. L’èxit d’aquestes escoles municipals reflecteix la bona feina que s’està fent per part dels professors i responsables dels centres, així com el compromís de l’Ajuntament d’El Poble Nou de Benitatxell per impulsar una oferta educativa variada, accessible i de qualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *