Cultura

Xàbia prepara un ampli programa cultural per celebrar el 9 d’octubre

Els veïns i visitants podran gaudir d'actes que inclouen concerts, contacontes, presentacions de llibres i documentals
Bandera de la Comunitat Valenciana / Redacció

Xàbia prepara una completa agenda d’activitats per celebrar el 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Durant diversos dies, els veïns i visitants podran gaudir d’actes culturals que inclouen concerts, contacontes, presentacions de llibres i documentals, així com la commemoració d’Antoni Llidó.

Programació 9 d’octubre Xàbia

El programa d’actes començarà el dia 4 d’octubre amb “La Mar de Contes”, una activitat de contacontes que tindrà lloc a la Biblioteca de Duanes a les 17.30 h. El dia següent, 5 d’octubre, la Plaça de l’Església acollirà l’actuació del XXX Aniversari de la Tuna de Xàbia a les 20.30 h.

El cap de setmana continuarà amb esdeveniments musicals. El 6 d’octubre, la Plaça Maruja Varó serà l’escenari de “Swing a la mar” a les 11.30 h, mentre que al Convent de les Agustines es farà el concert d’intercanvi d’Ars Nova amb el cor de Verger a les 12.00 h.

El 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, es celebrarà l’acte institucional a les 18.30 h a la Plaça de l’Església, amb la cerimònia de lliurament dels XXVIII Premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia. A la nit, el mateix escenari rebrà el concert de La Maria presentant “Sarau” a les 20.00 h.

Els dies 10 i 11 d’octubre es projectarà el documental sobre la restauració de les campanes de l’Església de Sant Bertomeu, amb dues sessions consecutives a les 19.30 h a la Casa de Cultura.

Les activitats continuaran durant tot el mes amb contacontes, presentacions de llibres i concerts. El 18 d’octubre, la Biblioteca Centre Històric acollirà “Pluja de Contes: Jo què seré?” a les 17.30 h, seguit de la presentació del llibre “Líbranos del mal” de Rosalia Hernández, a les 19.00 h.

El 19 d’octubre, es podrà gaudir del concert de l’Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica de València a les 20.30 h a l’Església de Sant Bertomeu, així com de l’acte institucional a l’IES Antoni Llidó a les 13.00 h, amb l’assistència de representants de Xile i la inauguració de l’estàtua “La Campana” de l’artista Felipe Hermosilla.

A més, s’han programat diverses exposicions, com la mostra antològica “El expresionismo mediterráneo” de Juan Francés a la sala Ca Lambert, i el Festival Ojos Rojos amb obres de diversos artistes com Javier Campano i Juanita Escobar, que es podrà visitar fins a l’1 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *