Esports

El carrer Quevedo de Dénia revifa l’esperit de la Pilota Valenciana

Dénia celebra el Dia de la Pilota amb una emotiva partida a llargues quaranta anys després, reunint jugadors de diverses generacions
Jugadors durant la partida / Tino Calvo

El carrer Quevedo de Dénia es va transformar en un autèntic escenari de tradició i emoció este cap de setmana, amb el retorn de la pilota valenciana a llargues, quaranta anys després de la darrera partida jugada als carrers de la ciutat. La jornada, organitzada pel Club Pilota Dénia i la Regidoria d’Esports, va aconseguir reunir jugadors, aficionats i curiosos en un esdeveniment que va transcendir la competició per convertir-se en una celebració de l’esport valencià autòcton.

La partida a llargues va veure enfrontar dos equips ben equilibrats. Per als rojos, la combinació d’experiència i joventut va ser protagonista amb la presència de Félix Peñarrubia, pare i fill, juntament amb Feliu de Murla i Àlex de Dénia. D’altra banda, els blaus van comptar amb l’habilitat de Cardona de PedreguerGermán de Parcent, Adrià de MurlaFlare de Dénia. Els carrers van ressonar amb el so de la pilota i els crits d’ànim del públic, que va gaudir de cada moment de la partida.

Més enllà del resultat final,que va quedar en segon pla, l’autèntic triomf de la jornada va ser la reivindicació de la pilota com un esport autòcton que manté vives les arrels culturals valencianes. Els més petits també van tenir el seu protagonisme, amb partides a raspall entre diversos equips de l’escola de pilota, que van fer vibrar els assistents i assegurar el futur de la disciplina.

Entre el públic assistent, va destacar la presència del regidor d’Esports, Valen Alcalà, que no va voler perdre’s l’ocasió de donar suport a un esdeveniment tan especial per a la ciutat. Amb aquesta jornada, Dénia va demostrar que la pilota valenciana és molt més que un esport: és una manera de viure i un patrimoni cultural que mereix ser gaudit al carrer, entre el seu poble.

Galeria Fotos: TINO CALVO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *