Cultura

Un homenatge a la tradició benissera al cor del centre històric

El mural de Dridali capta l'essència del paisatge de Benissa des de la Fustera fins a Bèrnia
Mural de Dridali / Aj. Benissa

La gran paret de la plaça Rector Salvador Fuster, situada en ple centre històric de Benissa, s’ha transformat en un espectacular mural gràcies al talent de l’artista valencià Dridali. Aquesta iniciativa, impulsada per la regidoria d’Imatge Urbana, liderada per Adrián Cabrera, buscava crear una obra que plasmara l’essència del municipi, tant en el seu paisatge com en la seua identitat cultural.

Dridali ha convertit la paret en un homenatge als espais naturals més emblemàtics de Benissa, com el passeig ecològic que arriba fins a la platja de la Fustera i la majestuosa serra de Bèrnia. A més, l’artista ha capturat un moment molt significatiu per als habitants de Benissa: la figura de Pere Bigot tocant l’acordió, rodejat de xiquets del poble. Aquesta escena, extreta d’una fotografia del conegut barber Miguel Giner, destaca pel seu caràcter entranyable i representa la connexió intergeneracional de la comunitat.

Dridali al costat del seu ultima obra | Aj. Benissa

El nou mural s’ha situat en un lloc cèntric, just darrere de la Basílica Puríssima Xiqueta i molt a prop de l’Avinguda del País Valencià, fet que li atorga una gran visibilitat i una oportunitat perquè tots els que passen per allí gaudisquen d’aquest homenatge visual. L’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha celebrat el resultat d’aquesta obra, afirmant que “a més de donar-li una nova imatge a la plaça, el mural rendeix homenatge al gran Pere Bigot, una figura estimada per tot el poble”.

Dridali, conegut per la seua capacitat de crear rostres hiperrealistes, ha sabut capturar l’essència de Benissa i plasmar-la amb una destresa única. Les seues obres es poden trobar als carrers de ciutats de tot el món, des de Sri Lanka fins a França, Noruega o Marroc, portant amb si el seu segell distintiu d’art urbà que emociona i transmet història. Aquest mural de Benissa és un exemple més de com l’art urbà pot connectar amb la memòria col·lectiva i revitalitzar l’espai públic, fent-lo més viu i significatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *