Societat

Els veïns de Dénia demanen solucions urgents per al transport i la seguretat

La sessió trimestral del Consell de Participació Veïnal posa en relleu la necessitat d'actuacions
La sessió trimestral del Consell de Participació Veïnal / Aj. Dénia

El Consell de Participació Veïnal de Dénia es va reunir a finals de setembre amb la presència de representants polítics i associacions de diferents barris. Un dels temes destacats va ser la preocupació de la Federació d’Associacions Veïnals sobre l’estat del transport públic. Actualment, la documentació per al nou contracte de transport està en mans del Ministeri, amb la previsió de que a finals d’any es puga eixir a licitació. Respecte al servei de taxis, es va informar que s’han sol·licitat sis noves llicències i s’està a l’espera de resposta.

Els representants de les Bassetes també van expressar queixes per la situació del servei d’autobusos després de l’estiu: “Els residents es queixen per l’horari escàs i la mancança de places, deixant passatgers sense poder pujar-hi”. Per part de les Deveses, es va insistir en la necessitat d’un transport públic eficient per afavorir el lloguer anual en les Marines.

Consell veïnal | Aj. Dénia

La seguretat i el retorn de la policia de barri

Diverses associacions veïnals van sol·licitar la tornada de la figura de la policia de barri. Tant des de Baix la Mar com des de les Portelles es va incidir en la necessitat d’aquesta presència per garantir la seguretat. En paraules de l’associació de Baix la Mar, “cal que torne la policia de barri per a controlar l’ocupació de la via pública i la seguretat”.

També es va posar èmfasi en la millora de la mobilitat. Les Portelles van demanar la restricció del trànsit al seu barri per facilitar l’aparcament i la mobilitat dels residents, així com l’actuació sobre les entrades de vehicles sense gual corresponent.

Sorolls nocturns i convivència ciutadana

Un altre punt important fou la problemàtica amb els sorolls nocturns provocats per comportaments incívics. Els representants veïnals van expressar la seua preocupació per les molèsties de matinada que afecten la convivència. L’ajuntament va escoltar les preocupacions dels veïns, compromesos a buscar solucions que ajuden a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El reciclatge, els residus i les infraestructures

Les Portelles van sol·licitar actuacions clares per millorar el reciclatge i la gestió de residus. Al seu torn, Baix la Mar va reclamar intervencions per evitar la formació de basses en dies de pluja i millorar l’estat dels senyals. Les Bassetes, per la seua part, van aportar una llista de peticions relacionades amb la neteja i la seguretat viària als accessos del parc.

Finalment, es va abordar la qüestió del control dels habitatges turístics, especialment els no registrats. Aquesta demanda es va fer tant des de les Portelles com des de les Deveses, on també es va proposar ampliar la suspensió de noves llicències de lloguer turístic a la zona de les Marines, destacant l’impacte positiu que podria tindre sobre l’oferta d’habitatge.

Control de senglars i actuacions en el Montgó

Respecte al control de la fauna salvatge, la regidora de Transició Ecològica, Sandra Gertrúdix, va informar sobre les actuacions coordinades amb la Conselleria per al control de senglars. “S’estan posant gàbies en diferents zones i atrapen entre 14 i 16 individus per setmana”, va explicar Gertrúdix, qui també va animar les associacions veïnals a suggerir nous espais per instal·lar gàbies amb la col·laboració de les persones propietàries.

Les accions en el Montgó també es van tractar durant la reunió, incloent la gestió de la vegetació i la retirada d’arbres morts que presenten risc de caiguda. Els barrancs que es preveu gestionar i les actuacions per millorar la seguretat del parc natural van ser altres dels temes d’interès destacats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *