Política municipal

PP i Vox s’oposen a la data triada per a celebrar Diva Dénia Music Pride

Els dos partits en l'oposició no consideren que el 12 d'octubre siga la data adequada
Imatge dels grups municipals de PP i Vox en el ple de l'Ajuntament de Dénia del mes de setembre / Tino Calvo

PP i Vox a Dénia no amaguen les seues crítiques per la data triada per la regidoria d’Igualtat i Diversitat per a la celebració de Diva Dénia Music Pride, el festival amb el qual es pretén celebrar la diversitat, amb la presència de conegudes Drag Queens i associacions del col·lectiu LGTBI.

Els dos partits en l’oposició s’oposen que aquest festival se celebre el 12 d’octubre, dia de la Hispanitat. Consideren que no és la data més adequada.

Partit Popular

El PP ha remés un comunicat de premsa que reproduïm completament:

“Diva Dénia Music Pride: en el moment i lloc correctes

Dénia ha crescut sempre respectant la diversitat i les seues diferents formes d’expressió. No obstant això, a l’organitzar esdeveniments que s’integren en la nostra vida social, és essencial parar-se i reflexionar sobre el seu propòsit i oportunitat.

La nostra riquesa cultural i històrica es basa en festivitats profundament arrelades, com el Nadal, les Falles, la Setmana Santa, la Festa Major, i els Moros i Cristians. Cada celebració té el seu espai i el seu temps, perquè formen part de la identitat de la nostra comunitat.

L‘art drag és, sens dubte, una forma d‘expressió legítima, creativa i diversa, i no es tracta de qüestionar el seu valor. No obstant això, l’espectacle anunciat per l’Ajuntament per al 12 d’octubre ens convida a preguntar-nos si és la data adequada per a dur a terme una activitat d’aquest tipus.

No parlem d’excloure ni censurar, sinó de sentit comú. Aquests esdeveniments poden tindre el seu lloc en la vida cultural de la nostra ciutat, però no totes les dates són apropiades per a qualsevol tipus d’esdeveniment. El 12 d’octubre, una data que celebra la nostra història i arrels, requereix un respecte especial per allò que representa.

La diversitat és un valor que sempre hem de fomentar, però també ho és la responsabilitat d’unir, respectar i generar consens en les nostres accions. No es tracta de gustos o preferències individuals, sinó de crear un entorn on les celebracions, siguen les que siguen, promoguen el diàleg, l’enteniment i la cohesió social.

Tot acte que afecta la vida pública ha de respondre a una vertadera necessitat o a un sentiment compartit. No podem permetre que l’oportunisme polític desplace les prioritats reals de la ciutadania”.

Vox

Des de Vox Dénia van més enllà i qualifiquen aquest esdeveniment com un “despropòsit”. El portaveu municipal i líder local, Félix Redondo, indica que “Dénia té altres necessitats i altres prioritats”.

Redondo aposta perquè eixos diners que “es van a malgastar estarien millor en les arques municipals” o es podrien utilitzar, segons el seu parer, “per a baixar impostos o netejar els carrers”.

Afig que “ja n’hi ha prou de tantes celebracions en el mateix sentit. Vam veure el fracàs que va ser la celebració del dia de l’Orgull a Dénia”. També critica la celebració de tallers infantils, entre els actes del festival, subratllant que “deixen en pau els nostres fills”.

D’altra banda, Redondo retreu que triar la data del 12 d’octubre per a la celebració “és un altre intent de provocació, de molestar”. Considera que es podria haver triat altres dates, “com el dia de l’Orgull”, qüestionant-se si “no hi ha una altra data en tot l’any, que un 12 d’octubre”. Conclou que “són ganes de provocar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *