Societat

Tradició, cultura i homenatge per la Setmana del Major al Poble Nou de Benitatxell

La programació inclou excursions, teatre, música i un col·loqui sobre el periodista i prevere Josep Antoni Comes
Presentació Setmana del Major / Aj. Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell acollirà, del 14 al 20 d’octubre, la Setmana del Major, una cita molt esperada per les persones majors del municipi que ofereix una programació completa plena d’activitats lúdiques i culturals. L’Associació de Pensionistes i Jubilats, amb el suport de la Regidoria del Major, ha organitzat aquesta setmana amb l’objectiu de fomentar la participació i l’entreteniment dels majors, però també per destacar figures rellevants de la història cultural i social valenciana.

El programa arranca el dilluns 14 amb una vesprada dolça de xocolate i mona, acompanyada de l’actuació de la cantant Rosa Domínguez al Centre Social, creant un ambient acollidor i festiu per als participants. El dimarts 15, les persones inscrites podran gaudir d’una excursió a l’Albufera de València, amb visites al centre històric de la ciutat, el llit del Túria i la Ciutat de les Arts i les Ciències, en una jornada de convivència i descobriment.

Un acte cultural destacat: Homenatge a Josep Antoni Comes

La programació d’enguany té un acte singular i nou: el col·loqui dedicat a mossèn Josep Antoni Comes i Ballester, periodista i prevere valencià nascut a Pedreguer, que va fundar la revista SAÓ l’any 1976, un referent per a la cultura valenciana i la renovació de l’Església en plena Transició. Aquest acte tindrà lloc el dimecres 16 a les 19.00h al Centre Social, amb la projecció de l’audiovisual ‘Els germans Comes. Altruisme i generositat’, seguit d’una taula redona amb personalitats destacades del món cultural i religiós, com el director de la revista, Vicent Boscà, i altres figures com mossèn Guillem Gilabert i el cineasta José Gayà.

El llegat de Comes és un exemple del valencianisme cultural i el compromís amb la llengua i la societat. Segons Vicent Boscà, la revista SAÓ continua sent un punt de trobada per a reflexionar sobre la relació entre l’Església i la cultura valenciana, un tema que es tractarà en profunditat durant el col·loqui.

Cap de setmana festiu i tradicional

La Setmana del Major conclourà amb activitats variades que inclouen música, teatre i un acte religiós. El dijous 17, la Rondalla Crevillentina actuarà al Centre Social a les 22.00h, i el divendres hi haurà una picaeta seguida del ball de Toni Català, també al mateix lloc i hora.

El dissabte 19, l’obra de teatre ‘Madre, me quiero casar‘, interpretada pel grup Siete Comediantes, oferirà una nit d’humor i entreteniment. Finalment, el diumenge 20, el tradicional dinar de germanor en els salons Canor, precedit d’una missa cantada en honor a Sant Joaquim i Santa Anna, tancarà aquesta setmana dedicada a la gent gran amb un ambient d’unió i celebració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *