Societat

Ondara reconeix l’esforç del camp i l’excel·lència acadèmica amb les Distincions del 9 d’Octubre

Un homenatge a la tradició agrícola i als èxits científics de l’ondarenc Vicent Moreno
Premiats al 9 d'Octubre / Aj. Ondara

L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir l’acte institucional de lliurament de les Distincions del 9 d’Octubre 2024, reconeixent la tasca dels seus veïns més compromesos amb la terra i la ciència.

El premi col·lectiu va ser atorgat a un grup de llauradors i una llauradora que han dedicat la seua vida al cultiu de la terra, mentre que la distinció individual va recaure en Vicent Moreno Pérez, destacat investigador en el camp de la medicina esportiva.

La jornada, marcada per un ambient festiu, va incloure un passacarrer amenitzat per la música tradicional de la Colla de dolçaines i l’actuació del Grup de Danses Ocell, que va oferir un ball davant dels residents de la Residència Ntra Senyora de la Soledat.

El lliurament de premis, presidit per l’alcalde José Ramiro i el regidor Jordi Dominguis, va concloure amb un emotiu homenatge a Jaume I amb una corona de llorer a la seua escultura situada al claustre de l’Ajuntament.

Public a l’acte del 9 d’Octubre | Aj. Ondara

Discurs de l’alcalde

Així mateix, José Ramiro, per tancar l’acte, va donar un discurs per la data tan assenyalada:

«És un honor i un plaer per a mi poder tancar esta tercera edició de les Distincions 9 d’Octubre Vila d’Ondara. Hui és un dia per enaltir la nostra identitat com a poble valencià i per reconèixer les contribucions extraordinàries que les persones guardonades han fet a la societat.

 El 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, és una data que ens recorda la importància de la nostra història i les nostres arrels. Este dia simbolitza la nostra riquesa cultural, la nostra llengua, i el compromís de cadascú de nosaltres per preservar el llegat que ens han deixat aquelles persones que ens han precedit. Hui, ens reunim no només per celebrar, sinó també per reivindicar i reconèixer la diversitat que ens enriqueix com a poble.

 Les distincions d’enguany són un reflex d’això. Els guardonats i guardonada no només són persones excepcionals, sinó també exemples vius del que significa per un costat la dedicació al coneixement i a la salut, i per l’altre, l’amor per la terra.

 En la categoria individual, ens sentim orgullosos de reconèixer a l’ondarenc, Víctor Moreno Pérez. Destacat expert en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i un referent en la recerca en medicina esportiva. La seua labor ha contribuït no només a l’àmbit acadèmic, sinó també a la formació i el desenvolupament de nombrosos esportistes. Víctor, la teua dedicació i compromís amb la salut i el benestar són una font d’inspiració per a totes i tots nosaltres.

I pel que fa la categoria col·lectiva. Que ressonen bé els seus noms! María Cervera Forqués, José Gil Zaragoza, Juan Ginestar Doménech, José Mut Poquet, Enrique Roig Pérez, Vicent Sastre Martí, i Baptista Sendra Castellano, llauradors i llauradora que ens recordeu, amb el vostre treball i passió, que sense la nostra agricultura i dedicació a la terra, no hi ha futur. Sou els valents que, malgrat les dificultats, heu mantés, i manteniu, viva la tradició agrícola i ens ensenyeu la importància de cuidar del nostre entorn.

 I a mi personalment, m’ha fet especial il·lusió este reconeixement perquè, quan vam impulsar les Distincions 9 d’octubre Vila d’Ondara, volíem fer justícia amb aquelles persones que han fet coses extraordinàries i són font d’inspiració independentment del seu currículum acadèmic, des de la senzillesa. I hui pense que hem aconseguit part d’eixa voluntat de fer justícia. Sou història d’Ondara, perquè sou persones extraordinàries i exemples a seguir i recordant-nos que, amb esforç i passió, podem construir un futur millor. Moltes gràcies.

 I per a acabar, moltes gràcies a tots i a totes per acompanyar-nos en este dia de celebració i reivindicació de les nostres arrels, la nostra cultura i la nostra gent. Que este 9 d’octubre ens inspire a continuar treballant units i unides per a fer Ondara cada vegada millor.

Que tingueu un gran dia. Moltes gràcies i visca Ondara!»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *