Política

Els Quatre Cantons analitza hui les “retallades” en educació i ocupació a la Marina Alta

A la taula de hui, cuatre números 1: Sergi Ferrús (Compromís), Maria Josep Ripoll (PSPV-PSOE), Ana Sala (Somos Calpe) y Raúl Llobell (PP)

Aquest divendres, torna Els Quatre Cantons en el programa Más de Uno Dénia Marina Alta, a partir de les 13:05h en Onda Cero. Aquesta tertúlia política comarcal reunirà a quatre números 1 de la Marina Alta per debatre els temes que més preocupen la comarca: educació, ocupació i sanitat.

En aquesta edició, la taula estarà composta per Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer (Compromís); Maria Josep Ripoll, portaveu del PSPV-PSOE a Dénia; Ana Sala, alcaldessa de Calp (Somos Calpe); i Raúl Llobell, alcalde de Teulada Moraira (Partit Popular). Els participants exposaran les seues opinions sobre tres temes clau:

Educació: plantilles incompletes

En primer lloc, Els Quatre Cantons tractarà la denúncia de diversos sindicats, com l’STEPV, que asseguren que les aules de la Marina Alta han començat el curs amb plantilles incompletes. Aquest problema afecta directament la qualitat de l’educació i la càrrega laboral dels docents, una qüestió que preocupa a moltes famílies de la comarca.

Ocupació: retallades als programes de foment d’ocupació

Un altre tema que es debatrà són les retallades en els programes de foment d’ocupació. Municipis com Dénia han expressat la seua preocupació per la reducció del 88% en les subvencions de la Generalitat Valenciana per a aquests programes. A més, es debatrà la denúncia de Compromís, que critica l’eliminació de 17 milions d’euros per a la contractació de joves.

Sanitat: nous especialistes i protesta dels treballadors

Per últim, es tractarà la situació de la sanitat pública a la Marina Alta. Amb la incorporació de 37 nous especialistes a l’Hospital de Dénia i la renovació de l’equipament informàtic en l’atenció primària, es discutirà si aquests canvis representen una aposta real per la millora dels serveis sanitaris.

Els Quatre Cantons analitza l’última hora de l’actualitat comarcal

A més, ahir mateix, el Comitè d’Empresa del Departament de Salut de Dénia va dur a terme una concentració de treballadors. Ho va fer davant les portes principals de tots els Centres de Salut del departament, així com davant de l’Hospital de Dénia. Els treballadors van reclamar a la Conselleria de Sanitat l’aplicació immediata del II conveni col·lectiu, guanyat per sentència judicial i signat a l’agost de 2022, i també la pujada salarial del 2% aprovada per als empleats públics l’any 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *