Benestar Social

Programa de benestar emocional a l’IES Xebic d’Ondara

Les regidories de Serveis Socials, Educació i Sanitat presenten aquesta iniciativa dirigida a cuidar de la salut mental de la població més jove

L’Ajuntament d’Ondara, a través de les regidories de Benestar, Educació i Sanitat, ha impulsat un programa de Benestar Emocional dirigit als centres educatius (IES Xebic) que es desenvoluparà al llarg d’octubre.

Els regidors de Serveis Socials, Àngels Grimalt; Educació, Rosa Ana Marí; i Sanitat, Jordi Ruiz, han presentat aquesta iniciativa dirigida a cuidar de la salut mental de la població més jove. Han estat acompanyats per Esther Escrivà, psicòloga i coordinadora d’Amadem.

El programa, amb els recursos i assessorament d’Amadem, comptarà amb diverses activitats pendents del curs passat, que es reprenen ara a l’octubre.

El programa de Benestar Emocional a l’IES Xebic començarà amb els Tallers de Salut Mental ONG-Amadem (14,15 i 16 d’octubre) per a l’alumnat de  1er  d’ESO. La intervenció té com a objectiu general que l’alumnat identifique les seues emocions, les valide i aprenga a regular la seua intensitat i dins d’aquestes, concretament l’ansietat, l’angoixa, l’estrès,… mitjançant dinàmiques,  recomanacions i exemplificant algunes tècniques per rebaixar l’activació, recomanant  entrenament, en el seu dia a dia.

Aquesta activitat està organitzada per la regidoria d’Atenció Social.

A partir del 17 d’octubre, a l’IES Xebic, es comptarà amb la Bústia de Salut Mental i el Racó del Benestar (en l’hora del pati) els dijous cada 2 setmanes; en la bústia es podran deixar per escrit consultes, que es resoldran o es derivaran als especialistes pertinents; i les respostes als dubtes plantejats en la Bústia de Salut Mental es donaran quan se celebre el Racó del Benestar, i es resoldran junts en l’hora del pati, els dies 17 i 31 d’octubre, 8 i 15 de novembre (a menys que es necessite una resposta de forma privada), i disposarà també d’una vessant digital.

Las activitats continuaran el dimecres, 23 d’octubre, a l’Auditori Municipal d’Ondara, amb el «Teatre No a l’estigma» amb associació ADIEM de malalts mentals d’Ontinyent, organitzat per la regidoria d’Educació. El teatre anirà dirigit als cursos superiors de l’IES Xebic i s’oferirà en 2 sessions en horari de matí; de 9 a 11 hores per a Grau Bàsic inclusiu, TASPD i Educació Infantil; i de 12 a 14 hores per a 4t ESO, tallers ocupacionals i grup terapèutic d’Amadem.

Des de les tres regidories, Serveis Socials, Educació i Sanitat, han valorat molt positivament aquest programa, i han mostrat la seua esperança en que el pròxim curs es puga repetir i ampliar.

Rosa Ana Marí, com a regidora d’Educació, ha recalcat el fet de que està «en costant contacte amb els centres docents per facilitar qualsevol recurs que implique una millora en el seu desenvolupament, i aquest programa servirà per a donar-los eines per enfrontar i gestionar qüestions emocionals».

Jordi Ruíz, com a regidor de Sanitat, ha insistit en que «la salut mental és un problema molt important i malauradament, és costós accedir a professionals de forma pública, per això amb aquest programa pretenem anar un pas més enllà i donar una resposta adequada».

Àngels Grimalt, responsable de Serveis Socials, ha manifestat que «la salut mental era una qüestió de primer ordre per a nosaltres, i tot que en Serveis Socials hi ha diferents programes, pensem que és important ampliar l’oferta, en aquest cas, dirigida a la població més jove».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *