Medi ambient

Toni Martínez, el guardacostes, ens mostra com és el dia a dia cuidant la Reserva Marina

La vigilància a la Reserva Marina de Dénia és clau per protegir la biodiversitat i evitar les accions dels furtivos que amenacen les costes
Toni Martinez, el guardacostes de la Reserva Marina / Toni Martinez

En l’últim episodi de la secció Marenosturm en Maracostumbrados a Dénia FM, Toni Martínez, el guardacostes de la Reserva Marina de Dénia, ha compartit detalls sobre el seu treball diari vigilant les aigües protegides entre la badia de Dénia i Xàbia. Amb un to proper i apassionat, Toni ens ha explicat com és un dia normal al seu servei de vigilància, on la protecció d’aquesta zona tan valuosa és prioritat.

“El nostre estat de conservació és boníssim, però la principal preocupació són els furtivos,” ha explicat Toni. Els furtivos es dediquen a extraure espècies del viver, una pràctica il·legal que afecta tant a l’ecosistema com a l’economia local. Cada matí, l’equip de vigilància es llança a la mar amb l’objectiu de controlar el que ocorre en aquestes aigües protegides, sempre alerta per detectar qualsevol activitat sospitosa.

“Naveguem, controlem les embarcacions, i ens fixem si hi ha pesca, busseig o qualsevol anomalia, tant per la costa com pel mar,” ha continuat Toni. La zona de vigilància abasta des de les Rotes fins al Faralló, una àrea on no es pot pescar per ser una reserva marina estricta. Si es detecten embarcacions dins d’aquesta zona, s’avisa immediatament, ja que podrien ser furtivos intentant pescar de manera il·legal.

El moment més espectacular en la mar, segons Toni, ha sigut navegar acompanyats de balenes. “És una experiència que no s’oblida fàcilment, veure aquestes criatures majestuoses tan a prop de la nostra costa és simplement impressionant.”

Cada dia, amb dedicació i esforç, Toni Martínez i el seu equip solten amarres i es llancen a la mar per protegir la biodiversitat marina de Dénia, assegurant-se que aquesta zona única es mantinga en les millors condicions per a les generacions futures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *