Política

Javier Scotto: “Em sent espanyol, pilarico i del col·lectiu LGTBI”

El regidor d'Igualtat i Diversitat ha valorat l’èxit del Diva Dénia Music Pride

En una entrevista en el programa Más de Uno d’Onda Cero Marina Alta, Javier Scotto, regidor d’Igualtat i Diversitat de Dénia, va valorar l’èxit del Diva Dénia Music Pride, celebrat el passat dissabte 12 d’octubre. El festival va reunir centenars de persones a la Glorieta del País Valencià per celebrar la diversitat. Scotto va destacar els testimonis de diverses persones que van participar en l’esdeveniment, posant en relleu la seua importància social.

“Una persona se’m va acostar per donar-me les gràcies i dir-me que, gràcies al festival, eixe mateix dia s’havia atrevit a eixir de l’armari”, va compartir Scotto emocionat. També va assenyalar que persones amb discapacitat física li van expressar el seu agraïment perquè, segons elles, “ja era hora de comptar amb nosaltres en un esdeveniment així”.

Crítiques per la data i el cost

Respecte a les crítiques rebudes pel PP i VOX, Scotto va afirmar que els atacs de l’oposició han anat variant. Inicialment, es van centrar en la data triada, el 12 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Hispanitat. Després, les crítiques es van traslladar al cost del festival.

Scotto va aclarir la situació, afirmant que s’ha manipulat la informació sobre el pressupost. “Han dit que el Diva Dénia Music Pride va costar 99.000 euros + IVA, però sabien perfectament que aquest preu cobreix dos edicions, la primera el passat 12 d’octubre de 2024 i la segona el 30 d’agost de 2025. El cost real per cada esdeveniment és de 33.000 euros“, va puntualitzar.

Una festa inclusiva i no excloent

Scotto va defensar que el festival no va ser una festa excloent, sinó inclusiva per a tota la ciutadania. “La festa de la diversitat també era la festa de les espanyoles i els espanyols, dels pilaricos i les pilaricas“, va afirmar. A més, va recordar que va acudir als actes oficials de la Guàrdia Civil al migdia, on va cridar “Viva España” i per la vesprada “viva la diversitat”. Ambdues celebracions poden conviure.

Scotto va explicar que, encara que alguns sectors polítics, com el Partit Popular i VOX, van acusar l’esdeveniment de ser una falta de respecte per coincidir amb el Dia de la Hispanitat, no hi va haver altres celebracions a Dénia per a aquesta data, cosa que desmunta les acusacions de falta de respecte a la tradició. “No hi havia desfilada, parada militar ni cap altre acte en la via pública relacionat amb la Festa Nacional“, va assegurar.

També va assenyalar la incoherència de l’oposició, destacant que hi havia altres esdeveniments en la comarca que no van ser criticats. “A València, per exemple, es va celebrar un acte similar al riu Túria, i en Madrid, Gloria Gaynor va actuar al Wizink Center. Però només es qüestionen els actes LGTBI+“, va afirmar Scotto, acusant l’oposició de mantenir un discurs de prejudici i odi.

Finalment, Scotto va remarcar el gran èxit de la convocatòria i el suport rebut per part de la ciutadania. “Famílies senceres estaven ballant, comprant als seus fills motxilles amb la bandera LGTBI, un símbol que també forma part de la nostra societat”, va concloure, agraint l’oportunitat de visibilitzar la diversitat a Dénia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *