Societat

Una família francesa descobreix que el nínxol de la seua filla ha sigut reutilitzat sense el seu consentiment

Calp obri una comissió d'investigació davant sospites d'exhumacions il·legals al cementeri municipal
Cementeri Calp / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp ha decidit posar en marxa una comissió d’investigació interna després de detectar-se un cas d’exhumació il·legal al cementeri municipal, un fet que ha desencadenat preocupacions sobre la possible existència de més casos similars.

La denúncia prové d’una família francesa que, en una visita recent al cementeri, va descobrir amb sorpresa que el nínxol on reposaven les restes de la seua filla, enterrada en 1973, estava ara ocupat per una altra persona. Segons la família, la titularitat del nínxol era a perpetuïtat, la qual cosa implica un període de 99 anys, però en 2015 es va realitzar un nou enterrament sense el seu consentiment.

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, i el regidor encarregat del Parc del Descans Etern, Marco Bittner, s’han reunit amb la família afectada per a expressar-los el seu suport i comprometre’s a investigar a fons aquest greu incident. “Ens preocupa molt que puguen haver-hi més casos com aquest. Per això, hem decidit crear una comissió d’investigació amb l’objectiu de determinar què ha passat i arribar a les últimes conseqüències”, ha afirmat l’alcaldessa Ana Sala.

Este és el segon cas que es registra a Calp

Els fets han causat una gran indignació entre la població local, ja que és la segona vegada que es detecta un cas d’aquest tipus en el cementeri de Calp.

La primera alerta va sorgir fa temps. L’Audiència Provincial d’Alacant va condemnar aquest juliol a un exconcejal i a un tècnic de l’Ajuntament de Calp a penes d’inhabilitació per un delicte de prevaricació, després d’exhumar il·legalment a un difunt d’un nínxol del cementeri municipal per a enterrar en ell a l’àvia del tècnic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *