Gastronomia

Aquestes són les novetats de la XIII edició d’Alere/Dolia

L’auditori Teulada Moraira acull, el dissabte 19 d’octubre, aquesta aposta per la preservació del territori i paisatge
Ambient edició anterior d'Alere/Dolia / Redacció

Amb un extens i cuidat programa d’activitats, l’Auditori Teulada Moraira presenta una nova edició d’un dels seus productes culturals més exquisits, Alere/Dolia.

Una mostra d’enoturisme i gastronomia que celebrarà el pròxim dissabte 19 d’octubre la seua XIII edició.

Els productes d’arrel seran els protagonistes en Alere/Dolia, un esdeveniment de referència a la comarca que, en cadascuna de les seues edicions, ha sabut conjugar i mantindre l’objectiu principal del qual va sorgir aquesta idea.

Apropar-se des d’aquest espai de divulgació al territori i paisatge donant el valor que es mereix a aquesta cadena que naix amb el producte, els productors, i que arriba a la taula de la mà dels cuiners i cuineres, ha sigut sempre la premissa d’Alere/Dolia.

Novetats

Enguany es presenta amb novetats, i és que la jornada es desenvoluparà de matí i de vesprada a partir de les 11 h. L’entrada al recinte és lliure amb aforament obert a qualsevol visitant. Només es precisa inscripció per als tallers proposats.

L’eina vehicular que Alere/Dolia desplega principalment en aquest projecte és la gastronomia, i en aquesta ocasió el Xef/Dolia 24 serà el gran alquimista dels sabors i la tecno cuina, Nazario Cano, xef executiu del projecte gastronòmic del grup Ritual de Terra Resort & Spa a Xàbia i Moraira. Un cuiner d’arrel, amant dels sabors i de la cuina tradicional refinada.

Una programació completa per a tots els assistents que començarà a partir de les 11 h, del dia 19 amb el taller de cuina tradicional en fred del xef Nazario Cano. Cano va obtindre la seua primera estrella Michelin a El Rodat de Xàbia i va aconseguir gran popularitat amb una altra estrella i dos Sols Repsol a Odiseo (Múrcia). Un taller que ja està complet, però al qual aquells curiosos i amants de la gastronomia poden assistir com a públic.

Tota la programació

Després del taller, en el mateix espai, es podrà gaudir de l’espai del Vi amb els cellers: Montesanco, Celler Teulada i l’associació Bancals de Vi amb els cellers Caseta Vinamar i els vins de Joan Tárrega.

A les 12 h, tindrà lloc l’harmonització i degustació d’una tapa gourmet a càrrec del restaurant Olea By Serawa amb vins de la Marina.

A la Sala Auditori, a les 13 hores, tindrà lloc el showcooking del xef Dolia Nazario Cano, que versarà sobre els caldos, sofregits i un sense fi de cultura gastronòmica utilitzant com a eix central la cuina autòctona refinada. L’acte estarà conduït per la periodista Marina Vallés Pérez i comptarà amb l’aportació de persones dedicades a l’ofici del mar, Miguel Noguera (pescador), l’ofici de l’agricultura, Juanjo Buigues (agricultor), i el treball de les mestresses de casa, representat per Lola Ivars (actual presidenta de les Mestresses de Casa de Teulada).

Només començar la jornada es posarà en marxa, al Jardí Façana al Mar, la barra de tapeig tradicional, organitzada pels Festers SVF25, per a esmorzar, tapejar, dinar o berenar, amb una extensa proposta tant dolça com salada.

Més tard, a les 16 hores, començarà l’actuació del grup musical Cucumpá Orquestra i estarà disponible també la zona de cocteleria a càrrec del professional de l’art líquid David Kandinsky, que realitzarà les seues elaboracions amb moscatell d’Alexandria.

A les 16.30 hores, els més menuts a Dolia Kids podran participar en un tast a cegues dels sabors del territori, a càrrec de Pep Romany, cuiner i gastrònom (Restaurant Pont Sec).

I a continuació, la xoco-berenar, on de manera saludable podran endolcir els seus paladars amb fruites regades per una font de xocolate.

A les 18 h tindrà lloc la performance «La Llavor», a càrrec d’Otra Danza d’Asún Noales. Tot un espectacle que, des de la dansa i a través de diverses imatges poètiques, transcendix cap al creixement dels cultius, la relació instintiva amb l’entorn i la nostra característica gastronòmica.

A més, a la Sala de Tasts, a les 19 hores, se celebrarà el tast de vins rosats de la Marina, harmonitzada amb salaons d’Alma Marina, Toni Pérez Marcos, a càrrec de la sommelier Natalia Piera. També participen el Celler Teulada, Manu Guardiola, viticultor, i Aida i Lluís, viticultors. A qui s’agraïx enormement, des de l’organització, la seua col·laboració desinteressada en la realització d’aquest tast.

A la Sala d’Exposicions tindrà lloc la intervenció artística, «El somni de la terra i la mar», de l’artista Ginestar.

La jornada estarà amenitzada amb el ritme del Dj Alex Roselló. Tot això combinant l’arquitectura de l’Auditori Teulada Moraira creant un diàleg paisatgístic que evoca els colors i sabors mediterranis.

La Fundació de l’auditori agraïx la col·laboració d’Hostelbe, el grup Ritual de Terra Resort & Spa, l’Ajuntament de Teulada i Turisme Comunitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *