Escolta l'informació de hui, dimecres 16 d'octubre 2024

Sintonitza les notícies del dia amb Dénia FM

Podcast Informatiu Dénia FM

Avanç Dénia FM 16/10/2024

L’avanç informatiu de dimecres 16 d’octubre, de les 7.45 hores de Dénia, Xàbia, Ondara i la resta de la Marina Alta en la 92.5 FM, amb Míriam Pagán. Els titulars de hui:

Una família francesa ha descobert que el nínxol de la seua filla ha sigut reutilitzat sense el seu consentiment. La denúncia prové després d’una visita recent al cementeri de Calp, quan va descobrir amb sorpresa que el nínxol on reposaven les restes de la seua filla , enterrada en 1973, estava ara ocupat per una altra persona. Segons la família, la titularitat del nínxol era a perpetuïtat, la qual cosa implica un període de 99 anys, però en 2015 es va realitzar un nou enterrament sense el seu consentiment. Arran d’esta denúncia, l’Ajuntament de Calp ha decidit posar en marxa una comissió d’investigació interna després de detectar-se un cas d’exhumació il·legal en el cementeri municipal, alguna cosa que ha deslligat preocupacions sobre la possible existència de més casos similars.

A Xàbia, comencen les obres de recuperació mediambiental del Primer Muntanyar, en el tram comprés comprés entre el marge dret del riu Gorgos i el Parador. Una actuació clau per a la revitalització de l’entorn natural i la millora de l’ecosistema costaner de Xàbia, projectada pel Servici Provincial de Costas a Alacant i en coordinació activa de l’Ajuntament de Xàbia.

Aqualia, en col·laboració amb el M.I. Ajuntament de Dénia, està duent a terme els treballs de revisió i neteja dels principals canals d’evacuació d’aigües pluvials del municipi. L’objectiu és tindre les infraestructures a punt davant possibles pluges torrencials.

La Fira de Tots Sants s’instal·larà a Dénia del divendres 18 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2024. Atraccions per a grans i xicotets, posats de menjar, llepolies i cotó de sucre, xurreries i tómboles ompliran l’esplanada de Torrecremada durant dos setmanes.

L’Ajuntament de Dénia, a través de la Regidoria de Joventut, organitza una jornada d’activitats per als joves del municipi dissabte que ve 19 d’octubre, #a la vesprada, en l’edifici de Joventut. D’una banda, el taller “Explorant la creativitat: un viatge d’expressió”, i després, el festival d’art urbà Urbajove, dedicat a Vicent Andrés Estellés i Maria Ibars.

L’Ajuntament d’Ondara ha convocat ajudes econòmiques familiars destinades a persones amb nivell de renda baix, per a gastos units a la vivenda (IBI i taxa de residus) i per a gastos de les escoles esportives municipals.

Més a Ondara, amb la segona edició de la Ruta de la Tapa, “Ondara és Destapa”, que se celebrarà els divendres del 18 d’octubre al 29 de novembre. Un total de 16 bars i restaurants d’Ondara participaran en esta saborosa proposada culinària.
Es reprenen els treballs del projecte de recuperació i posada en valor de Cap d’Or a Teulada Moraira. S’ha establit un termini d’execució d’uns quatre mesos i un pressupost de 400.000 euros, finançat en un 90% per la Diputació Provincial d’Alacant. L’actuació en esta ocasió se centrarà en la muralla del poblat iber


Si te gusta Informatius Dénia FM | 92.5, suscríbete en nuestros canales de podcast:

Y sigue a Marina Alta Notícies en las redes sociales:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *