Educació

Calp licita les obres d’adequació de la parcel·la per als mòduls de l’institut

L'actuació té un pressupost de 3,2 milions d'euros i un termini d'execució de 4 mesos
Parcel·la / Ajuntament de Calp

Calp publica la licitació de les obres per a l’adaptació de la parcel·la i dotació de serveis per a la instal·lació provisional de mòduls prefabricats en el nou IES Les Salines i el CEIP Oltà. Aquesta licitació ja està disponible en la plataforma de contractació de l’Estat.

Les obres inclouen treballs de demolició, explanació, neteja del terreny, moviment de terres, execució de vials, pavimentació i asfaltatge, estructures de formigó, pintura i senyalització de carreteres, així com la plantació i manteniment de zones verdes i enllumenat de carrers. La licitació partix d’un pressupost de 3.265.378,18 € i un termini d’execució de 4 mesos.

L’Ajuntament de Calp ha cedit, per un període de cinc anys, una parcel·la municipal de més de 30.000 m² ubicada darrere de l’Escola Infantil Silene d’Ifac. Aquest espai permetrà a la Conselleria instal·lar aules prefabricades per a desmassificar els centres educatius.

Les obres d’urbanització es realitzaran en dues parcel·les d’uns 6.900 m² cadascuna, on s’albergaran els aularis d’un col·legi d’educació infantil i primària, i els aularis del segon institut.

A més, es construiran els vials d’accés amb voreres, una zona de pàrquing i una zona verda enjardinada, que ocuparan una superfície total de 33.600 m². El proveïment d’aigua potable i l’evacuació d’aigües residuals s’efectuarà a través de les xarxes municipals.

Una vegada finalitzades les obres i amb els aularis instal·lats, els 160 alumnes que van començar el curs a la Casa de Cultura i les noves matrícules ocuparan aquestes noves instal·lacions.

Segon IES

Paral·lelament, continua el procés de licitació de les obres definitives del segon Institut de Calp, que partixen d’un pressupost base de 14.899.419,51 €. Els arquitectes Pablo Peñín Llobell i Miguel San Juan van elaborar el projecte bàsic i d’execució per a aquest nou institut l’octubre de 2023, i el projecte d’obra es va aprovar el desembre de 2023. Al juliol, la Plataforma de Contractació del Sector Públic va anunciar la licitació del contracte d’obres, i actualment està en procés d’estudi l’única oferta presentada.

Des de l’equip de govern s’espera que les obres s’adjudiquen a finals de 2024 i que estiguen executades a finals de 2026.

L‘alcaldessa, Ana Sala, ha destacat que “estem molt satisfets pel ritme de les licitacions en matèria educativa. Abans que acabe l’any ho tindrem tot adjudicat. Per part d’aquest equip de govern s’ha treballat molt durament perquè la situació d’emergència educativa es normalitze”.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Mariola Mulet, ha subratllat que “el nostre objectiu és desmassificar els centres educatius i fer un gir de 180 graus a la situació educativa, ja que ací no s’ha invertit en educació des de fa molt de temps”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *