Província

Calp adjudica les obres del nou IES Les Salines i el CEE Gargasindi

Les obres de l'IES Les Salines han sigut adjudicades a Vialterra Infraestructures S.A. i les del CEE Gargasindi a Orthem Servicios
Els regidors celebren que les noves infraestructures educatives seran una realitat / Ajuntament de Calp

Calp ha fet un pas important amb l’adjudicació de les obres del nou institut d’educació secundària IES Les Salines i el Col·legi d’Educació Especial Gargasindi. Aquestes obres són dos dels projectes més reivindicats per la comunitat educativa del municipi.

Adjudicacions confirmades

En primer lloc, les obres de l’IES Les Salines han sigut adjudicades a l’empresa Vialterra Infraestructures S.A. per un import de 14.748.935,36 €. Els arquitectes Pablo Peñín Llobell i Miguel San Juan van elaborar el projecte en octubre de 2023, que va ser aprovat en desembre del mateix any. Les obres tenen com a objectiu resoldre la situació de masificació en l’educació secundària del municipi.

D’altra banda, les obres del CEE Gargasindi han sigut adjudicades a Orthem Servicios y Actuaciones Ambientales per un import de 7.055.799,57 €. Aquest centre educatiu especial permetrà que els alumnes tornen al municipi, després d’anys de desplaçaments forçats.

Tots dos projectes s’inclouen dins del Pla Edificant, un programa impulsat per la Generalitat Valenciana per a millorar les infraestructures educatives. L’inici de les obres es preveu pròximament, amb l’objectiu de finalitzar-les a finals de 2026.

Responsabilitats i terminis de les empreses adjudicataries del IES Les Salines  i el CEE Gargasindi

A més a més, l’Ajuntament ha requerit a les empreses adjudicatàries que formalitzen el contracte en un termini màxim de 15 dies. Aquest procés serà supervisat per l’arquitecta municipal, que garantirà el correcte desenvolupament de les obres. La Junta de Govern Local va assumir les competències de contractació per accelerar el procés administratiu.

Durant la votació pública, tots els membres de la Junta de Govern van votar unànimement a favor, i els regidors van celebrar amb aplaudiments la confirmació d’ambdós projectes. L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha destacat el llarg procés per arribar a aquest punt i ha expressat la seua esperança que, si no hi ha imprevistos, les obres es completen dins del termini establit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *