Política Política municipal

El PP denuncia que el govern de Dénia “continua ofegant” a les famílies amb la pujada de la taxa de fem

Els populars critiquen que es pagaran 30 euros més per vivenda i 128 euros més per un bar
Bancada del PP en un ple de Dénia / Tino Calvo

Les reaccions no s’han fet esperar davant l’anunci de l’equip de govern de Dénia, PSPV- Compromís, de pujada de la taxa de fem en 2025.

Des del PP local es denuncia que el govern local “continua ofegant” a les famílies denieres.

Una nova volta de rosca per a la maltractada economia local“. Amb aquestes paraules definix la portaveu del grup municipal del Partit Popular de Dénia, Pepa Font, la nova pujada de la taxa de fem que ha presentat l’equip de govern PSPV-Compromís en l’Ajuntament de Dénia, i que serà aprovada en el pròxim ple extraordinari. Una altra càrrega impositiva que hauran de suportar els ciutadans deniers, després de la pujada de l’IBI que va tindre lloc l’any passat, denuncien els populars.

El regidor popular Juan Carlos Signes, responsable de temes mediambientals, ha assenyalat que “després de veure l’estat en què es troba Dénia, després d’un nou contracte de neteja viària que ha demostrat ser un desastre, i escoltar per boca de l’equip de govern que el problema és que els veïns són uns ‘guarros‘, ara apugen el preu dels rebuts per a tots. Una pujada que podien haver realitzat progressivament des de 2018, ja que és una recomanació europea, però s’han esperat fins ara, justament quan Dénia està pitjor que mai, i per culpa de la llei 7/2022 del Govern de Pedro Sánchez, donant-li el caràcter d’obligatòria”.

A més, ha afegit que “aquesta pujada s’hauria pogut realitzar escalonadament des de fa diversos anys, però no, ara que la inflació està més alta que mai i aquesta setmana ens hem despertat amb l’augment de desocupats en la ciutat, la pujada de la taxa de fem per als negocis suposarà un altre problema més per al castigat comerç local, demostrant que les polítiques que aplica aquest equip de govern són apujar els impostos, i que se salve qui puga”.

Entre els exemples que indica el PP, un bar de 100 a 150 m² passarà de pagar 660,00 euros a 788,77 euros, més de 128,00 euros d’increment. O qualsevol establiment comercial de les mateixes dimensions passarà de pagar 298,00 euros anuals a 356,14 euros l’any que ve.

Signes ha ressaltat que “ara ho camuflaran anunciant ajudes als ciutadans, que mai arriben a ells per la complicació a l’hora de tramitar-les. Si almenys el servei fora bo, segurament la gent ho entendria, però clar, en l’estat en què es troba Dénia, amb contenidors desbordats, mals olors per tot arreu, i una sensació que mai la ciutat ha estat pitjor, és difícil d’entendre”.

Per la seua banda, Pepa Font, la portaveu municipal, ha assenyalat que “aquesta pujada demostra de nou la mala gestió econòmica d’aquest equip de govern, que tapa les seues carències, augmentant la càrrega impositiva als ciutadans. Si en lloc de preocupar-se de coses supèrflues i innecessàries es posaren a la faena, Dénia no estaria en l’estat en què es troba. 15 persones alliberades cobrant de l’ajuntament, haurien de permetre que Dénia estiguera molt millor en tots els aspectes, però aquest no és el cas de la ‘Isla de Botànic’ que tant els agrada promocionar. Encara que només cal veure el desastre que ha deixat el Botànic en la Generalitat per a entendre com està Dénia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *