Cultura

Una exposició de la Fundació Cirne recull la vida del sacerdot xabienc Antoni Llidó

La mostra estarà oberta fins al 25 de gener de 2025
Presentació de l'exposició a la seu de la fundació Cirne / Redacció

L‘Ajuntament de Xàbia i la Fundació Cirne han presentat oficialment l’exposició “Antoni Llidó, mestre i sacerdot”, un homenatge que té com a objectiu acostar la figura d’este il·lustre xabienc a tots els veïns i visitants de la localitat.

L’exposició, que s’exhibix a la seu de la Fundació Cirne (Avda. Alacant, 18), estarà disponible per al públic des del 18 d’octubre fins al 25 de gener de 2025, en horari de dimarts a divendres, de 18.00 a 22.00 h.

En l’acte de presentació han intervingut la regidora de Cultura, Mavi Pérez; Enric Martínez, en representació de la Fundació Cirne; i Pepa Llidó, germana d’Antoni Llidó. Tots han coincidit a ressaltar la importància d’este homenatge a una figura, la vida i llegat de la qual transcendixen fronteres.

L’exposició fa un recorregut per la vida i obra d’Antoni Llidó, nascut a Xàbia en 1939, qui va destacar no sols com a mestre, sinó també com un incansable defensor dels drets humans. La seua carrera educativa va començar a la seua terra natal, però el seu compromís social el va portar fins a Xile, on va continuar amb la seua labor.

La mostra inclou documents, fotografies i impresos que il·lustren l’impacte del seu treball tant a Espanya com a Amèrica Llatina, oferint una perspectiva íntima de la seua dedicació a la justícia social i la defensa dels drets humans.

A més, l’exposició pretén acostar el visitant al context social i polític en què Llidó va desenvolupar la seua activitat, i com es va enfrontar a la repressió, fins i tot posant en risc la seua pròpia vida.

Durant l’acte de presentació, Pérez va destacar la rellevància de l’exposició per a la comunitat de Xàbia: “Antoni Llidó és un exemple de compromís social que continua viu en la nostra memòria. Este homenatge és una oportunitat per a conéixer la seua vida i la seua lluita, que han de continuar inspirant-nos”.

Este esdeveniment s’emmarca dins de les activitats commemoratives organitzades per l’Ajuntament de Xàbia per a celebrar l’Any Llidó.

S’espera que l’exposició atraïsca tant ciutadans com visitants interessats a conéixer més sobre la figura d’este mestre i sacerdot que va deixar una empremta inesborrable en la història de Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *