Esports

Èxit de participació en la VII Cursa Solidària d’Ondara a benefici de l’AECC

Més de 1.200 participants van contribuir a recaptar fons per a la lluita contra el càncer en una jornada solidària i emocionant
Lliurament del xec / Ayto Ondara

La VII Cursa Solidària d’Ondara a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va tindre lloc ahir, diumenge 20 d’octubre, amb una altíssima participació de persones de totes les edats. Més de 1.200 persones d’Ondara i de la comarca van assistir a aquesta cursa solidària, organitzada pel Club d’Atletisme d’Ondara amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara. L’objectiu principal d’aquest esdeveniment, recaptar fons per a la lluita contra el càncer, es va aconseguir amb èxit, ja que enguany s’han recaptat un total de 7.010 euros que es destinaran a la Junta Local de l’AECC.

Lectura del manifest | K. Aracil

Abans del començament de la marxa, els 7.010 euros van ser lliurats simbòlicament en un gran xec a nom de l’AECC, que va ser atorgat pel Regidor d’Esports, Lluís Fornés, a la presidenta de la Junta Local de l’AECC, Mª Carmen Bisquert, i als membres de la Junta Local. A més, es va retre homenatge a dues persones que van faltar recentment, Manolo Fornali, de la Junta Local de l’AECC, i José Maria, del Club CapiCua de Beniarbeig, en un acte celebrat a l’escenari instal·lat al costat de la plaça de Bous.

Les tres primeres classificades | Somesport

Mª Carmen Bisquert va donar lectura al manifest, destacant que la recaptació es destinarà a la investigació contra el càncer i agraint la participació dels veïns d’Ondara i altres pobles que han donat suport a la iniciativa. En el seu discurs, va posar èmfasi en la lluita contra el càncer de mama, assenyalant que més de 35.312 persones van ser diagnosticades amb aquesta malaltia a Espanya l’any passat 2023. Gràcies a la investigació i la conscienciació, la supervivència mitjana a cinc anys és del 85%, convertint-lo en un dels tumors amb més supervivència. L’AECC va reivindicar el valor del color rosa, afirmant que «el rosa és sols rosa, però amb tu, és recolzament i investigació», i va demanar «més inversió, més investigació i més recursos per viure i sobreviure amb esta malaltia».

La cursa va tindre un recorregut de 5 km per a caminants i de 7 km per a corredors, amb eixida i arribada al carrer General Bosch, davant de la plaça de Bous. El circuit va transcórrer per les partides Xebics, Mollons i Alfatares, arribant els corredors fins a Torrecarrals. L’esdeveniment va comptar amb la participació de caminants de totes les edats, incloent molts xiquets i xiquetes. Tots els inscrits van rebre una samarreta commemorativa blanca i rosa de la cursa. Per animar la jornada, es va oferir una sessió de zumba, i es van lliurar trofeus per als tres primers classificats de cada categoria.

Els primers classificats | Somesport

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, van ser els encarregats de lliurar els trofeus, i van agrair l’esforç de la Junta Local de l’AECC i del Club d’Atletisme Ondara en l’organització de la caminada. També van expressar el seu agraïment a totes les persones que van col·laborar, incloent negocis, empreses, participants en la carrera, Policia Local i Protecció Civil. Més de 150 empreses locals i comarcals van contribuir econòmicament a la causa, ajudant a fer de la VII Cursa Solidària d’Ondara un èxit rotund.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *