Entrevistes Primer Café

Don Gabriel Martínez: “Si volem viure del turisme, hem de prioritzar la qualitat a la quantitat”

Entrevista en Dénia FM amb el capità director de Marina Dénia i president de la Mesa Portuaria Consultiva del port
Don Gabriel Martínez, capità director de Marina Dénia / Redacció

Aquest dilluns, en l’espai ‘El Primer Café’ de Dénia FM, hem tingut l’oportunitat de parlar amb Don Gabriel Martínez, capità director del port esportiu i turístic Marina Dénia, president de la Mesa Portuaria Consultiva del port de Dénia i president de Marinas de España.

Durant l’entrevista, Gabriel Martínez ha destacat la importància del dragatge del port de Dénia per a millorar la seguretat i qualitat de les instal·lacions. “Després del dragatge, el port ens generarà més qualitat i seguretat per als vaixells. És inacceptable que estiga com ara, perquè que un vaixell toque el fons pot generar avaries”, ha assenyalat. A més, ha subratllat que “el port és un pes en l’economia molt important”.

Respecte al turisme nàutic, Martínez ha fet una valoració positiva de la reducció de l’afluència aquest estiu. “Este estiu ha baixat, però considere que això és bo, perquè estàvem saturats. El territori aguanta un pes que estàvem superant. Si volem viure del turisme, hem de prioritzar la qualitat a la quantitat”, ha dit amb fermesa.

Sobre els lloguers turístics, ha destacat la necessitat de protegir els lloguers a llarg termini: “El primer que cal fer és protegir el que lloga tot l’any. S’ha de donar més drets als propietaris i facilitar el lloguer a llarg termini”, ha afirmat.

Finalment, Martínez ha expressat la seua opinió sobre la immigració, assenyalant que Espanya està rebent una càrrega que supera la seua capacitat d’absorció: “No tinc res en contra del tema dels migrants, però cal fer càlculs. Cada país té una capacitat d’absorbir fluxos i Espanya està rebent una càrrega que no pot absorbir. Estem perdent massa de gent jove i preparada que ha de marxar fora, i estem absorbint altra que hem de formar. Això ens fa perdre”, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *