Escolta l'informació de hui, dimecres 23 d'octubre 2024

Sintonitza les notícies del dia amb Dénia FM

Podcast Informatiu Dénia FM

Avanç Dénia FM 23/10/2024

L’avanç informatiu de dimecres 23 d’octubre, de les 7.45 hores de Dénia, Xàbia, Ondara i la resta de la Marina Alta en la 92.5 FM, amb Míriam Pagán. Els titulars de hui:

El Consell ha aprovat l’avantprojecte de Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana amb l’objectiu de desenvolupar les competències pròpies en matèria d’ordenació del litoral de la Comunitat Valenciana i, entre altres mesures, crear una figura de protecció per a “blindar” els nuclis costaners tradicionals, tal com ha subratllat el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus.

L’hospital de Dénia ha sigut un dels cinc hospitals valencians guardonats en la convocatòria dels premis Top 20 de 2024. En concret, ha rebut el premi en la ‘Categoria de Salut de la Dona’ i el seu Servei de Neumologia ha quedat finalista en l’‘Àrea Respiratòria’.

Més en matèria sanitària, perquè demà dijous, a l’Hospital La Pedrera de Dénia se celebra el Dia del Dany Cerebral Adquirit (DCA), organitzant la VIII Fira del DCA Marina Alta. Aquesta jornada de portes obertes està orientada principalment a persones que han patit un DCA i els seus familiars, així com a totes aquelles que desitgen conéixer més de prop la realitat i l’abast d’aquest problema.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ondara recuperarà després de 20 anys la gestió directa del subministrament d’aigua. Per a explicar el procés i els motius d’aquesta recuperació, es realitzarà una xarrada informativa, oberta a tota la ciutadania, que tindrà lloc el pròxim dimarts 29 d’octubre a les 19:30 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara. En la reunió s’exposarà l’informe fet per la Universitat Politècnica de València en què s’adona de la viabilitat tècnica i financera de la gestió pública i directa de l’aigua potable a Ondara.

L’Ajuntament de Teulada convoca 500.000 € en ajudes a agricultors per a preservar la vinya de Moscatell. S’obri el termini de sol·licituds, fins a l’1 de novembre, per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a favor dels agricultors locals per a preservar i promocionar la vinya de moscatell com a patrimoni històric del municipi durant l’any 2024.

Benitatxell posa en marxa el Pla de Control d’Abocaments en el seu sistema de clavegueram. L’objectiu és assegurar que les aigües depurades que tornen al medi natural no continguen cap element contaminant.

En pàgina festiva, Sonia Pérez va presentar la seua dimissió com a presidenta de la Femmicc, durant l’assemblea general celebrada ahir a la vesprada-nit, davant la pressió exercida per un grup de festers, en desacord amb la seua gestió respecte als comptes anuals.

En matèria cultural, a més de l’exposició “Maria Ibars: un paisatge de paraules. Escriure i viure a l’ombra del Montgó”, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Dénia, que es pot visitar al Centre d’Art l’Estació fins al 17 de novembre, s’han organitzat altres activitats com passejos guiats pels espais vitals i literaris de l’autora, recitals i un seminari de l’AVL per a aquest trimestre.


Si te gusta Informatius Dénia FM | 92.5, suscríbete en nuestros canales de podcast:

Y sigue a Marina Alta Notícies en las redes sociales:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *