Província

Xoc frontal en ‘Fuego Cruzado’ entre Héctor Morales i Raúl Llobell pels bous embolats a Teulada Moraira

El cara a cara va reflectir una divisió creixent a la societat entre la preservació de les tradicions i el benestar animal

Aquest dimarts es va viure un intens debat a l’espai ‘Fuego Cruzado’, dins del programa Más de Uno Dénia Marina Alta d’Onda Cero. El cara a cara va enfrontar a Raúl Llobell, alcalde de Teulada Moraira pel PP, i Héctor Morales, portaveu del partit EME. El tema de debat va ser la polèmica sobre la continuïtat dels bous embolats en les festes del municipi.

Per una banda, Raúl Llobell va defensar aquesta pràctica com una part essencial del patrimoni cultural de Teulada Moraira. Segons ell, els bous embolats són una tradició arrelada que fomenta la cohesió social i atrau turisme. També va destacar que formen part de la identitat festiva de la Marina Alta i la Comunitat Valenciana.

Però, d’altra banda, Héctor Morales va defensar enèrgicament l’abolició dels bous embolats. Segons el portaveu d’EME, aquesta pràctica provoca un greu patiment als animals. A més, Morales va argumentar que el risc per a la seguretat pública és elevat. Va fer èmfasi en el fet que posar antorxes als corns dels bous genera estrès i dolor en els animals. Per aquesta raó, Morales presentarà hui una moció en el ple ordinari de l’Ajuntament per a l’abolició d’aquesta pràctica.

Els bous embolats: una divisió creixent

El debat reflecteix una divisió creixent a la societat entre la preservació de les tradicions i el benestar animal. A més, cada vegada són més els municipis que es plantegen eliminar aquesta activitat per raons ètiques. El debat a ‘Fuego Cruzado’ és només una mostra d’aquest conflicte que divideix les opinions en la Comunitat Valenciana.

Aquest xoc d’opinions posa de manifest la necessitat de trobar un equilibri entre mantenir les tradicions i respectar els drets dels animals. El futur dels bous embolats a Teulada Moraira està en mans dels seus representants polítics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *