Entrevistes

Alberto Muñoz: “Navegar pel món és com córrer una marató de resistència”

El tripulant del Maxicat Victoria, ens parla dels reptes d'intentar batre el rècord de la volta al món amb la ruta de Elcano
Alberto Muñoz / Redacció

Alberto Muñoz, jove de Dénia, enginyer naval i tripulant del Maxicat Victoria, forma part de l’equip reduït d’Alex Pella, amb l’objectiu de batre el rècord de la volta al món seguint la ruta original de Magallanes i Elcano. En una entrevista per a ‘El Primer Café’ de Dénia FM, Muñoz ha compartit la seua experiència i els preparatius per a aquest desafiament de 100 dies que els portarà a recórrer mars i oceans de tot el món.

“Formar part d’aquest projecte és com l”Everest’ de la vela, és un desafiament de resistència total”, explica Muñoz, qui està entusiasmat amb la idea de participar en aquesta aventura al costat d’un equip de set persones. “És un luxe poder fer-ho, i estem emocionats”, afegeix.

La preparació del vaixell ha durat més de dos anys, adaptant-lo a les necessitats de la tripulació. “Hem estat tres mesos sense eixir al mar, preparant-nos tècnicament per a validar tot el que hem fet”, diu Muñoz, qui destaca la complexitat d’aquesta ruta que implica passar per llocs com el Cap d’Hornos i les Açores.

Quan se li pregunta si sent por davant del repte, Muñoz és clar: “Més que por, tenim respecte al que farem. És un trajecte llarg i complicat, però estem preparats per als desafiaments”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *