Societat

Finalitzen els treballs d’adequació que permetran obrir Banys de la Reina al públic

Aquestes intervencions inclouen la instal·lació de passarel·les de fusta que delimiten dos itineraris per a visitar els conjunts arqueològics
Banys de la reina / Aj. Calp

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, acompanyada pel regidor de Cultura, Guillermo Sendra, i la regidora de Planificació Turística, Mireia Ripoll, han visitat aquest matí els Banys de la Reina després de la finalització de les obres d’adequació que s’han dut a terme en els darrers mesos. Aquestes actuacions representen l’inici de la museïtzació del jaciment i permetran l’obertura al públic de manera regular d’aquest enclavament, un dels conjunts arqueològics més rellevants de la Hispània Romana.

Les obres realitzades formen part de la fase A del Pla Director elaborat per la Diputació d’Alacant, que ha finançat els treballs amb 439.388,69 euros. Aquestes intervencions inclouen la instal·lació de passarel·les de fusta que delimiten dos itineraris per a visitar els principals conjunts arqueològics: d’una banda, la Domus Rotunda amb les seues termes i mosaic circular (segle IV), i d’altra, el conjunt hidràulic amb la sínia i una sèrie de viles (segle II d.C.).

A més, s’han excavat i consolidat nous restes arqueològiques, incloent una possible estructura industrial que es mostrarà al públic per primera vegada. També s’han implementat mesures de seguretat com la instal·lació d’una coberta corredissa a la zona del conjunt hidràulic i estructures de protecció en la sínia.

Amb aquestes obres, Banys de la Reina s’obrirà al públic complint amb les mesures de protecció necessàries, segons ha afirmat Guillermo Sendra, regidor de Cultura. L’alcaldessa Ana Sala ha destacat que la inauguració d’aquest espai es farà pròximament amb la presència de les autoritats competents i que serà un atractiu turístic de valor internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *