Aquest divendres 15 de novembre, la Sala Polivalent Guillem Agulló de Gata de Gorgos acollirà, a les 20:00 hores, la presentació de la Associació de Xarcuters Artesans de La Marina, una entitat que naix amb l’objectiu de posar en valor i preservar els embotits artesanals de la comarca.
L’acte estarà apadrinat per dos grans referents de la gastronomia: el cuiner Pep Romany i el mestre xarcuter Xesc Reina, qui aprofitarà l’ocasió per a presentar el seu llibre «Porca misèria: Los oficios de la carne». Reina, conegut per la seua innovadora visió en l’elaboració de productes carnis, combinarà tradició i modernitat en una reflexió sobre l’ofici de la xarcuteria.
La nova associació, formada per set membres de Gata, Dénia, Ondara i La Vall de Laguar, té com a prioritats defensar la producció artesanal de qualitat, garantir productes saludables i buscar solucions als reptes del sector, com la rendibilitat econòmica o el relleu generacional.
Aquest esdeveniment suposa un pas important per a preservar una tradició culinària arrelada a la Marina i oferir un futur prometedor a l’artesania xarcutera.