Província

Arriba a Calp la jornada gastronòmica dedicada a la gamba blanca

L'acte, que se celebra aquest dissabte, clourà amb les activitats del centenari de la Confraria de Pescadors
Gamba blanca Calp / Redacció

Aquest dissabte, Calp clourà les celebracions del centenari de la Confraria de Pescadors amb la I Jornada Gastronòmica de la Gamba Blanca, un esdeveniment organitzat per la Confraria i l’Ajuntament. Durant la jornada es presentarà oficialment la nova marca “Gamba Blanca de Calp”, que busca promocionar aquest producte emblemàtic de la gastronomia calpina.

Des de l’aprovació del reglament del Pòsit de Pescadors de Calp el 6 d’abril de 1924, la Confraria ha estat un referent del treball mariner i les seues arrels. Amb motiu del centenari, s’han organitzat nombroses activitats culturals i gastronòmiques, destacant la participació en esdeveniments com Madrid Fusión i Fitur, on la gamba blanca va brillar com a protagonista.

Aquest dissabte, la plaça Major de Calp serà l’escenari de les jornades, amb degustacions de gamba blanca cuinada de diverses formes (hervida, fregida o amb arròs) des de les 12 del migdia. A més, hi haurà activitats paral·leles com teatre infantil, actuacions de la Muixeranga de la Marina Alta i música en directe amb Mala Manera Tarifa i Mina Ritz DJ. El servei de bar, a càrrec dels Costalers de la Mare de Déu del Carme, destinarà el 50 % de la recaptació als afectats per la DANA de València.

La marca “Gamba Blanca de Calp” complementa la ja consolidada “Peix de Calp”, creada per garantir la qualitat del peix comercialitzat a la llotja del municipi. Amb aquest distintiu, Calp revalida el seu compromís amb la promoció dels seus productes pesquers i la sostenibilitat del sector.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *