El Taller d’Ocupació Marina Alta XIII de CREAMA Dénia ha posat en pràctica la seua formació. En aquesta ocasió, s’ha adaptat una ruta urbana per a persones jubilades.
La ruta va ser dinamitzada per l’alumnat de l’especialitat de dinamització. Aquest projecte busca adaptar les rutes a col·lectius amb necessitats especials. A més, fomenta el coneixement del patrimoni històric de Dénia.
Participació de les autoritats locals
En la jornada van participar María José García Roselló, regidora de Creama Dénia, i Marta Gascó Julio, regidora de Majors de l’Ajuntament de Dénia. També hi va assistir Carlos Costa, tècnic de Creama Dénia.
Les autoritats van conéixer de primera mà el treball realitzat per l’alumnat. Aquest projecte destaca pel seu enfocament inclusiu i el foment de l’accessibilitat a la cultura i la història local.
Una ruta urbana per la Dénia històrica
El recorregut va incloure llocs emblemàtics com la Plaça del Convent, antiga seu dels magatzems de la pansa. També es va visitar l’antic Hotel Comerç, l’antiga Banca i el Museu Etnològic.
Durant la visita al museu, els assistents van aprendre sobre el procés d’obtenció de la pansa. Aquest producte va ser clau durant l’època daurada de Dénia.
Per enriquir l’experiència, l’alumnat va organitzar activitats participatives. Les dinàmiques van permetre als participants recordar tradicions relacionades amb la pansa.
Una aposta per la formació i l’ocupabilitat
El Taller d’Ocupació Marina Alta XIII està finançat per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació a través de LABORA-Servici Valencià d’Ocupació i Formació.
Aquest projecte és una clara aposta per la formació. A més, millora l’ocupabilitat de les persones de la Marina Alta. Creama continua treballant per oferir oportunitats formatives al territori.