Amb les conseqüències de la DANA encara tan recents, un mes després, el grup municipal de Gent de Dénia presentava una moció al ple de la corporació perquè l’Ajuntament presente a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer un pla plurianual de neteja de barrancs i llits fluvials.
La moció no va tirar avant perquè l’equip de govern va votar en contra, justificant l’edil de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, que aquest treball ja s’està realitzant. A més, Gertrúdix va respondre que s’han licitat per 60.000 euros els treballs de neteja de sis barrancs, i s’ha realitzat la sol·licitud a la CHJ.
Tanmateix, l’edil va assenyalar certa problemàtica al respecte. D’una banda, assegurava que “és trist” veure com es neteja el llit del barranc al matí i, a la vesprada, ja està ple de mobles. D’altra banda, afirmava que s’han netejat les séquies i barrancs, però les pluges han arrossegat brutícia, canyes i restes de l’última DANA, procedents dels “pobles de dalt”.
El portaveu independent, Mario Vidal, lamentava que el govern local votara en contra, perquè ja s’està actuant en aquesta matèria. I apuntava que aprovar aquesta moció era una manera de fer més pressió davant de la CHJ. També va sol·licitar tindre accés a una còpia d’aquest pla plurianual.
Per la seua banda, el portaveu de Vox, Félix Redondo, va incidir en la necessitat de la neteja de llits i barrancs; apuntant que ja està bé de “ecojetas i de fanatisme ecològic”. Redondo també va criticar les inundacions experimentades per Dénia després de l’última DANA, tant a l’entrada de la ciutat com a la plaça París i al grup Sant Andreu.
Sobre aquest últim, l’alcalde, Vicent Grimalt, li va recordar que s’està treballant en una solució per a aquests veïns, però va lamentar que quan ploga torrencialment el grup Sant Andreu es tornarà a inundar, igual que altres zones de la ciutat, com la del Saladar.