La Marina Alta consolida la seua posició com a referent culinari en la Comunitat Valenciana. En la recent presentació de la guia dels ’55 millors restaurants de la Comunitat Valenciana’, elaborada pel crític gastronòmic de Levante-EMV, Santos Ruiz, el restaurant de Quique Dacosta a Dénia ha estat reconegut, una vegada més, com el millor de la regió.
Aquest reconeixement no és un fet aïllat per a la comarca. El restaurant BonAmb, dirigit per Alberto Ferruz a Xàbia, també figura entre els deu primers de la llista, ocupant la setena posició.
La gala, celebrada al Veles e Vents de València, va comptar amb la presència de destacades figures de la societat valenciana, com la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia, Belén Arias.
Durant l’esdeveniment, es van atorgar diversos premis especials. El guardó a la Trajectòria Gastronòmica va ser per a Felipe Gutiérrez de la Vega, reconegut productor vinícola. A més, es van destacar les promeses emergents del sector: Francesca Baccon, de Quique Dacosta Restaurant, va ser nomenada millor promesa de sala, mentre que Ausiàs Signes va rebre el reconeixement com a millor promesa de cuina de 2024.
Com a novetat, el crític Santos Ruiz ha recorregut la geografia valenciana, destacant tres municipis de cadascuna de les tres províncies. Dénia ha estat un dels municipis seleccionats a la província d’Alacant, reafirmant el seu paper com a epicentre gastronòmic.
El llistat complet dels 55 millors restaurants es podrà consultar a partir del pròxim divendres, 13 de desembre, quan la guia es posarà a la venda per 3,50 euros.