Medi ambient

La Vall de Gallinera impulsa l’Oficina Municipal de Medi Ambient per a millorar la gestió dels residus

Des de l'Oficina Municipal de Medi Ambient es faran visites a les composteres comunitàries de la Vall de Gallinera i l'Atzubia

La Vall de Gallinera ha posat en marxa l’Oficina Municipal de Medi Ambient. Aquesta iniciativa busca transformar la gestió dels residus al municipi.

Reunions informatives i visites per a la ciutadania des de l’Oficina Municipal de Medi Ambient

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha organitzat set reunions informatives per explicar els canvis en el sistema de recollida de residus. La primera reunió tindrà lloc l’11 de gener, a les 18 h, a l’Ajuntament de Benialí.

A més, des de l’Oficina Municipal de Medi Ambient es faran visites a les composteres comunitàries de la Vall de Gallinera i a les ja actives de l’Atzúbia. Aquestes trobades són clau per resoldre dubtes i implicar la ciutadania.

Nova recollida Porta a Porta

El març de 2025 començarà la primera fase del nou model de recollida. Aquesta inclourà la recollida Porta a Porta de la fracció orgànica i el rebuig en nuclis urbans. Per a zones disseminades, es crearan punts d’aportació.

El 2026 es preveu la segona fase, eliminant els contenidors als carrers i incorporant totes les fraccions a la recollida Porta a Porta. Aquest sistema permetrà reduir costos i emissions, millorant la sostenibilitat.

La gestió local del compostatge generarà ocupació i reduirà costos. Això permetrà ajustar la taxa del fem segons la implicació de la ciutadania en la separació de residus.

El compost generat serà distribuït entre els veïns i destinat a usos municipals. Així, es promourà una economia circular més respectuosa amb el medi ambient.

La Vall Verda: un projecte sostenible

El projecte “La Vall Verda” busca superar els objectius de reciclatge marcats per la Unió Europea per a 2025, aconseguint un 80-90% de residus reciclats o reutilitzats.

A més, l’Ajuntament ha implementat formació per al personal municipal i instal·lat papereres diferenciades als edificis públics amb el lema “Què fem amb el fem?”.

Més informació a l’Oficina Municipal de Medi Ambient

L’educadora ambiental estarà disponible cada dijous, des del 23 de gener fins al 13 de març, de 16 h a 19 h, a l’Oficina Municipal de Medi Ambient. També es podran recollir materials necessaris com poals i ganxos.

A partir del 20 de febrer, es repartiran les claus dels punts d’aportació per a zones disseminades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *