Educació

Acaba el taller 'Et formem: Ondara apostem pel teu futur V'

S'han contractat 20 persones, que han rebut formació com a auxiliars de vivers, jardins, conservació i millora de muntanyes
Els alumnes del taller / Ajuntament d'Ondara

Ondara ha celebrat a la Casa de Cultura l'acte de cloenda del taller d'ocupació 'Et formem: Ondara apostem pel teu futur V', en què els participants han rebut el seu corresponent diploma. A l'acte hi han participat Rocío Briones, Directora General de Formació i Ocupació del Labora, i Samuel Sánchez Tècnic d'enllaç i de seguiment de Labora. Per part de l'Ajuntament, hi han participat l'alcalde d'Ondara, José Ramiro; la Regidora de Personal, Raquel López, i el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, entre d'altres membres de la corporació municipal.

Cal fer esment que el taller d'ocupació 'Et formem: Ondara apostem pel teu futur V' ha constat de 2 fases; la primera de 6 mesos (de desembre 2020 a maig 2021), i la segona de 12 mesos (de maig de 2021 a maig de 2022). S'ha gestionat per l'ADL-Afic d'Ondara, amb una subvenció de 240.206 euros per a la primera fase, i 482.716 euros per a la segona (fent un total de 722.923 euros) concedida pel Labora – Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball).

Per la seva banda, el taller s'ha finançat pel LABORA GVA, el Fons Social Europeu, i l'Ajuntament d'Ondara, i l'aportació municipal és de 35.000 euros. Hi han participat un total de 20 persones amb dificultats d'inserció laboral empadronades a Ondara, que durant aquest temps han estat contractades mitjançant un contracte de formació i aprenentatge.

A l'acte s'han lliurat els certificats de professionalitat als alumnes. L'alcalde, José Ramiro, ha manifestat que "Labora ha apostat per Ondara per dur a terme aquests cursos formatius i Ondara aposta per la seva gent, la qual ha realitzat un treball magnífic que té un impacte real al municipi". Per la seva banda, Rocío Briones ha aprofitat per remarcar la importància de les institucions Labora, que aposten “per l'ocupabilitat formativa, la qual és la base per a un creixement dinàmic, donant suport a aquelles persones que més ho necessiten”.

Per mitjà d'aquest taller, els seus 20 integrants han rebut formació bàsica i també tècnica, a més de realitzar els treballs a les especialitats forestal i de jardineria. Aquesta segona fase del taller ha correspost al nivell II (la primera fase del 2021 va ser el nivell de professionalitat I). Les persones contractades han realitzat diferents tasques al parc públic Segària i al departament de parcs i jardins municipal (com per exemple, els treballs per a la creació del nou jardí El Caracol als Tossals).

A l'apartat de jardineria, s'han realitzat treballs centrats en la construcció del Parc el Caragol a la zona de Tossals. Aquí s'ha dut a terme el manteniment d'altres jardins i zones verdes municipals; replantejament i moviment de terres per a la plantació posterior d'elements vegetals, instal·lació d'infraestructures del parc; instal·lació del reg per goteig; construcció de vials, plaça i zones de descans; col·locació de pont i de l'assetjat de pals de fusta; plantació d'arbrat, arbustos, plantes i plantes hidròfits; control fitosanitari, i decoració superficial amb pedres i roques, així com la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, taules, papereres, cartells) al Parc el Caragol, que estarà properament obert per al gaudi de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *