Cultura

Benitatxell convoca el concurs fotogràfic d'Instagram 'Aprendre amb Bragat'

Les tres millors fotografies estaran premiades amb 100€, 75€ i 50€ en tiquets de compra del comerç local
El conte infantil d'Empar Ferrer al cartell informatiu del Puig de la Llorença / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell aposta per fomentar la lectura infantil. La darrera iniciativa que ha llançat la Regidoria de Cultura per aconseguir-ho és el concurs fotogràfic d'Instagram 'Aprendre amb Bragat', que anima a fotografiar-se amb el conte 'Bragat, el gat influencer del Puig Llorença', de l'escriptora poblera Empar Ferrer, a les diverses localitzacions emblemàtiques del municipi que apareixen al llibre.

El concurs va dirigit al públic general, però, com ha explicat el regidor de Cultura, Víctor Bisquert, “el que volem és involucrar especialment els més petits i petites perquè s'ho passen bé llegint i, a més, tinguin premi per fer-ho” .

Les fotografies s'han de publicar a Instagram (ja sigui en un post, en una història o en totes dues) esmentant el compte @bragatthepoblerocat_. Hi han d'aparèixer persones soles, en família i/o amics llegint el llibre 'Bragat, el gat influencer del Puig Llorença'. Poden ser en color o en blanc i negre i cada participant pot presentar fins a un màxim de dues fotografies.

A més de penjar les instantànies a la xarxa social, cal enviar-les per correu electrònic a tecniccultura@elpoblenoudebenitatxell.com. La data límit per participar és el 20 juny. Les tres millors fotografies estaran premiades amb 100€, 75€ i 50€ a tiquets de compra del comerç local.

A més de fomentar l'amor per la lectura, l'objectiu del concurs és fer conèixer llocs emblemàtics del municipi i promoure el respecte per la natura, el territori i la seva fauna. “Aprendre amb Bragat és un concurs molt complet. El llibre, amb un gran component divulgatiu, reivindica els animals autòctons, molts en perill d'extinció, i per això és una defensa del medi ambient, la biodiversitat i les nostres arrels”, ha expressat Bisquert.

Per part seva, l'autora de Bragat, Empar Ferrer, sosté que «sempre he pensat que la literatura s'ha d'obrir a nous formats. Sóc una gran apassionada de les rutes literàries i estic encantada que un gat tan especial com Bragat cobri vida més enllà de les pàgines del conte i sigui protagonista d'un concurs de fotografia. És una excel·lent iniciativa. Promou la lectura. Els personatges dels llibres i els contes prenen vida i, al final, formen part de nosaltres. Aquest conte el gaudiran d´una manera molt especial els nens i nenes del Poble Nou de Benitatxell, ja que Bragat és un gat 100% pobler que promociona la cultura i les tradicions pobleres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *