Província

Benitatxell dóna formació per instaurar la recollida porta a porta de residus

Un equip de dos educadors ha visitat una vintena d?establiments per explicar-los aquest nou sistema, que s?implementarà en uns mesos

La setmana passada, el Poble Nou de Benitatxell, mitjançant l'empresa municipal Poble Net, va iniciar una campanya d'educació ambiental per oferir el servei de recollida domiciliària de les cinc fraccions de residus als grans productors de residus del municipi, que són principalment els supermercats, restaurants, bars i comerços.

Un equip de dos educadors va visitar al llarg de la setmana una vintena d'establiments per explicar-los aquest nou sistema, conscienciar-los de la importància de separar i comptar amb la seva col·laboració quan se'n faci la implantació definitiva en uns mesos. També han aprofitat per veure les necessitats concretes de cada comerç, com la quantitat de residus que generen, les galledes que necessitaran, etc.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar aquest servei de qualitat als grans productors de residus perquè no s'hagin de desplaçar fins als contenidors i fomentar així uns índexs més grans de recollida selectiva. A més, la campanya introdueix també com a novetat al municipi la fracció marró d'orgànic. Així, se separaran plàstics i envasos, cartró i paper, vidre, orgànic i resta.

El Poble Nou de Benitatxell compta actualment amb uns índexs baixíssims de recollida selectiva, que se situen al voltant del 12% quan la normativa europea recomana que siguin del 60% per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. És per això que l'Ajuntament , des de la seva empresa pública, està redissenyant la seva política de Residus Sòlids Urbans (RSU) per aconseguir uns millors índexs i oferir un millor servei als poblers i les pobleres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *