Educació

El col·legi de Gata converteix robots en actors

La fi de 'Programa la teua obra' és crear curts amb els quals fomentar l'alimentació sana, l'exercici i la cura
Els robots que han creat els alumnes del col·legi / Ajuntament de Gata de Gorgos

L'alumnat del CEIP Santíssim Crist de Gata convertirà robots en actors dins de Programa la teva obra, un projecte educatiu que uneix art, tecnologia i societat i que culminarà el 14 de juny a la Universitat Miguel Hernández.

Els estudiants de primària aprenen a programar un robot humanoide que serà el protagonista, juntament amb els estudiants, del curtmetratge que ells mateixos estan realitzant i dirigint i amb el qual pretenen fomentar l'alimentació sana, l'exercici i la cura.

El projecte és una idea del Calidoscopi, Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i està secundat econòmicament per la regidoria de Educació de l'Ajuntament de Gata de Gorgos. És per tant un programa amb doble valor. No només ensenya els estudiants a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, sinó que tracta que, a través d'aquesta tecnologia, adquireixin més consciència de l'entorn on viuen, ja que el curt ha de tenir un fi social o mediambiental. A més, els estudiants que hi participen han hagut d'escriure el guió, realitzar el storyboard, dirigir i rodar ells mateixos el curt en què el robot serà un protagonista més.

Programa la teva obra va començar al gener amb la formació dels professors i tutors de sisè i quart de primària a l'hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat. Un cop format el professorat, han estat ells els que s'han encarregat d'ensenyar a l'alumnat el desenvolupament de guions a la classe de llengua, en plàstic i dibuix els decorats i el vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots.

A més, la proposta pretén anar més enllà i esdevenir un projecte que creï sinergies entre estudiants. El Calidoscopi organitzarà una exhibició el 14 de juny al Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández a Elx, on l'escola de Gata i la resta de centres educatius de primària i secundària de la província d'Alacant exposaran els seus projectes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *