Cultura

Els Quaderns del Museu de Xàbia aprofundeix a l'època ibèrica

La presentació d'aquest quart Quadern del Museu serà el dissabte a les 19 hores a la sala del Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco

El Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco de Xàbia presenta el proper dissabte, 28 de maig, el quart número de la seva publicació divulgativa Quaderns del Museu.

Aquesta vegada, el treball es dedica a l'època ibèrica. A les troballes vinculades a aquesta època descobertes a Xàbia -alguns excepcionals com el Tresor de Lluca- i als indicis de poblament.

La investigació la signa Mireia López-Beltrán (doctora en història i professora d'història antiga a la Universitat de València) i Jaime Vives Ferrández-Sánchez (doctor i director del Museu de Prehistòria de València). El lector podrà trobar una visió de conjunt sobre el món ibèric, el seu desenvolupament i la seva desaparició gradual amb la conquesta romana i el procés de romanització que va viure la zona. També conèixer la riquesa del Tresor de Lluca amb material inèdit com una fotografia microscòpica que permet descobrir detalladament les tècniques orfebres de l'època.

També hi ha un capítol dedicat al poblat de la Plana Justa, l´únic indici de poblament ibèric, i un altre a la ritualitat d´aquesta època associada tant en dimensió local com comarcal.

La presentació d'aquest quart Quadern del Museu a càrrec dels autors i de l'arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, serà dissabte a les 19 hores a la sala del Museu i es podrà veure també el Plom Ibèric recuperat per la Fundació Cirne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *