Cultura

Empar Ferrer presenta 'Bragat, el gat influencer del Puig Llorença' a la Fira del Llibre de València

L'autora del Poble Nou de Benitatxell detalla que Bragat és un gat que adopta una família poblera després de trobar-lo perdut a la muntanya
Empar Ferrer a la Fira del Llibre de València / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

Diumenge, Bragat va traspassar les fronteres del Poble Nou de Benitatxell per acudir a una important cita literària: la Fira del Llibre de València. Aquest esdeveniment anual que congrega centenars d'amants de la lectura és un important aparador per donar a conèixer les darreres novetats editorials, així com les autores i autors valencians.

Entre ells va estar l'escriptora poblera Empar Ferrer, que, juntament amb l'il·lustrador José Fonollosa, el regidor de Cultura Víctor Bisquert i l'editora Nuria Sendra van presentar el llibre Bragat, el gat influencer del Puig Llorença, coeditat per l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell i l'editorial Bullent.

La seva autora va donar algunes pinzellades sobre el protagonista del conte i va predir amb molta convicció que “Bragat entrarà a les vostres vides i deixarà una empremta salvatge als vostres cors”. També va signar diversos exemplars a la gent que va anar a conèixer Bragat.

Com va detallar, Bragat és un gat que adopta una família poblera després de trobar-lo perdut a la muntanya. “Se sent tan especial perquè és tan diferent de la resta de gats, que es fa molt presumit i obre un compte d'Instagram (ho podeu seguir: @bragatthepoblerocat_). Està obsessionat amb les xarxes ia poc a poc es va fent molt rondinaire i agressiu quan li treuen el mòbil. Finalment fuig de casa i… veurem què passarà”.

Per part seva, el regidor de Cultura ha manifestat una gran satisfacció pel fet que el llibre, que porta el nom del Poble Nou i els seus llocs més emblemàtics com a bandera, hagi arribat a la Fira del Llibre de València. “Quan Empar Ferrer ens va presentar aquest treball sabíem que havíem de tirar-ho endavant per diversos motius: pels valors que representa i perquè reivindica els animals autòctons, molts en perill d'extinció. És una defensa del medi ambient, de la biodiversitat i, per tant, de les nostres arrels. Però també té algunes pinzellades dels valors amb què s'identifica el nostre ajuntament i el nostre poble, com són la defensa dels drets LGTBI o la lluita feminista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *