Educació

Empreses de Xàbia donen formació sobre activitats auxiliars de comerç

El programa formatiu està enfocat a joves que han abandonat els estudis i volen millorar les capacitats per treballar
Alguns dels alumnes fent les pràctiques en una empresa de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

La regidora de Creama i Foment Econòmic de Xàbia, Marta Bañuls, ha fet una visita a l'alumnat que està realitzant les pràctiques del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica d'Activitats Auxiliars de Comerç.

L'edil ha volgut veure com es desenvolupen els estudiants i agrair la col·laboració d'aquestes empreses que s'han brindat a col·laborar amb aquest programa formatiu, especialment enfocat a joves que han abandonat els estudis i volen millorar les seves capacitats per inserir-s'hi mercat laboral.

La fase de pràctiques és la culminació del programa i un canal per aplicar totes les competències professionals que han après durant la primera fase del curs. El programa, que compta amb una subvenció de 39.854,40€ per part de la Conselleria d'Educació, consta de 960 hores. Va començar el 20 de setembre del 2021 i finalitzarà el 17 de juny del 2022.

Per a Bañuls aquesta formació és molt important en la millora de la qualificació professional de joves desescolaritzats (entre 16 a 21 d'edat) i un camí per aconseguir la seva inserció al món laboral (gairebé la meitat dels que van realitzar aquesta formació el curs passat avui ja tenen feina fixa ) o la seva reinserció educativa, ja que alguns volen tornar a estudiar. De fet, 4 alumnes es presentaran a Alacant a una prova de les Competències Claus del LABORA.

La regidora ha avançat, a més, que Creama ja treballa en una nova edició del curs. Ha animat els joves que hagin abandonat els seus estudis i estiguin pensant en una formació útil i pràctica per entrar al mercat laboral a informar-se a les oficines de Creama i matricular-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *