Medi ambient

Gata presenta la creació d'una comunitat energètica local

Les comunitats energètiques locals suposen un estalvi directe entre el 10 i el 30% a la factura de consum elèctric
Cartell de les jornades informatives / Ajuntament de Gata de Gorgos

L'Ajuntament de Gata de Gorgos impulsa la creació d'una comunitat energètica local amb la intenció de fomentar l'ús de les energies renovables al municipi. Els veïns i veïnes podran conèixer el projecte gràcies a uns tallers informatius on es presentarà aquesta proposta i es respondrà a tots els dubtes i consultes que es planegen.

L'Ajuntament presenta a la ciutadania la creació de la Comunitat Energètica Local (CEL) el dimarts 24 de maig, a les 19.00 hores, al Saló d'actes del Centre Social Integrat (CSI).
A més d'aquesta primera convocatòria de presentació de la comunitat energètica local, també estan programats:
• El taller de “Cocreació de la Comunitat Energètica Local”, el 7 de juny a les 19.00 hores.
• El taller “Constituïm la comunitat energètica”, el 21 de juny a les 19.00 hores.

A la primera sessió informativa els/les tècnics/ques presentaran en què consisteix una CEL, quins són els beneficis (mediambientals, econòmics, etc.) derivats, tant per a les economies domèstiques com per a la comunitat. A les següents sessions respondran a tots els dubtes i preguntes que plantegen les persones assistents, i explicaran com crear una CEL, diferents formes jurídiques, etc.

L'Ajuntament de Gata posa en marxa aquest ambiciós projecte amb la col·laboració de l'empresa Sapiens Energía, líder a la Comunitat Valenciana en la gestió de projectes de creació de comunitats energètiques locals i en la implantació i la gestió de la tecnologia productora d'energia.

Josep Francesc Signes, alcalde de Gata, està satisfet d'emprendre aquest procés de col·laboració i participació ciutadana “que ens impulsa a continuar treballant per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que, a més, serà molt beneficiós per a les famílies que se sumen. De fet, els beneficis de la instal·lació de Gata de Gorgos reduiran la factura del subministrament elèctric de l'Institut”.

Juan Sacri, President de Sapiens Energia, destaca l'eficiència del projecte i l'impacte sobre el medi ambient: “és important que la ciutadania sàpiga que les comunitats energètiques locals suposen un estalvi directe entre el 10 i el 30% a la factura de consum elèctric. Tot i això, encara és més important que siguin conscients que aquesta acció, sumada a altres de similars, és imprescindible en la lluita contra el canvi climàtic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *