Societat

La ciutadania d'Ondara podrà votar els pressupostos participatius a partir de l'1 de juny

Les 8 propostes aprovada es podran votar fins al 15 de juny de manera en línia i de manera presencial a l'Espai Jove
El Consell de Participació / Ajuntament d'Ondara

Aquest any 2022, dins dels Pressupostos Municipals de Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes elegits per part de la població d'Ondara (Pressupostos Participatius). En total, es van presentar 10 propostes per part de la ciutadania en els terminis previstos (del 13 al 30 d'abril). De les 10 propostes presentades, vuit van ser aprovades per l'equip tècnic i van tenir el vistiplau del Consell de Participació (2 propostes van haver de ser excloses a causa de no ser viables, segons el reglament de Participació Ciutadana).

Ara començarà la fase següent: de l'1 al 15 de juny, totes aquelles persones empadronades a Ondara majors de 16 anys podran votar i triar una o diverses de les 8 propostes presentades. Les votacions es faran al portal https://ondaraparticipa.org/ fins al 15 de juny, i també de manera presencial a l'Espai Jove.

Les 8 propostes acceptades, per les quals es podrà votar, són:

• Zona infantil al parc de Tozales (50.000 euros). Creació d'una gran zona de jocs infantils tematitzada (0-6 anys) al parc de Tozales.

• Pàrquing per al poliesportiu (3.000 euros). Crear places d'aparcament noves

• Miralls vall de Crist (10.280 euros). Als carrers Constitució, Pizarro i Oest, a causa d'escassa visibilitat, cal col·locar miralls als costats per evitar possibles cops entre vehicles.

• Ventilació del pavelló (46.000 euros). Millor condicionament de la ventilació, sobretot a l'estiu.

• Coberta graderies camp futbol municipal (31.000 euros). Cobrir la grada uns 10-15 metres, per evitar el sol durant els mesos de molta calor. Igual protegir-se de la pluja a les temporades d'aigua.

• Tanques als carrers entrades de bous (26.760 euros). Portes amb barrots de ferro al carrer adjacent al carrer Major per seguretat de les persones en el recorregut de les entrades de bous

• Instal·lació d'enllumenat públic per accedir al cementiri (19.000 euros). Instal·lació de diversos punts de llum al tram comprès des del creuer carrer Dénia – Camino Alfatares fins a l'accés al pàrquing del Cementiri Parroquial d'Ondara per millorar la seguretat viària de persones, compartit a la de vehicles.

• Sala Snoelezen o Sala Multisensorial (7.000 euros). Són espais interactius dissenyats per estimular els sentits, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones grans amb deteriorament cognitiu sever o demència, que tenen afectades les capacitats motores i neurològiques.

Cal esmentar que el recompte de vots es farà en sessió pública i serà el ple el que aprovarà definitivament les inversions votades perquè es comencin a executar. Des de l'Ajuntament d'Ondara s'ha animat la ciutadania a participar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *