Medi ambient

La Diputació d'Alacant regenera el parc del Garsivà i d'altres zones verdes de Benitatxell

Aquesta zona recreativa va patir importants danys durant el temporal Glòria el gener de 2020
El parc del Garsivà renovat / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Departament de Medi Ambient, Aigua i Energia de la Diputació d'Alacant ha desenvolupat recentment a El Poble Nou de Benitatxell el servei de conservació i manteniment de zones verdes de titularitat municipal per a ajuntaments de fins a 5.000 habitants.

El passat any, l'Ajuntament en va rebre una subvenció de l'ens provincial per valor de 24.390,20 euros per a la rehabilitació del parc de Garsivà, situat a la zona Kalmias, a la urbanització Cimera del Sol. Aquesta zona recreativa, de 35.098 m2 de superfície, va patir importants danys durant el temporal Glòria al gener del 2020.

L'actuació ha inclòs la neteja i el desbrossament de vegetació, la reparació de closques i arrossegaments de zahorra, la recol·locació de les teixies prefabricades existents, l'aixecament del gual per evitar entrada d'aigua d'escorrentia i la reparació del terra de seguretat dels jocs i les escales de fusta.

A més, també s'ha tractat la vegetació amb la poda dels pins i el desbrossament selectiu a les terrasses inferiors, eliminant la vegetació piròfita i invasora. La superfície dactuació sestima en 4.200 m2.

Amb l'adequació i el manteniment d'aquesta zona verda s'aconsegueix recuperar un espai de jocs amb taules de pícnic a l'aire lliure per a ús i gaudi de la població, així com dels usuaris de la ruta Puig de la Llorença Cala Llebeig, que l'utilitzen com a punt d'esbarjo i descans. Aquest espai de jocs i descans és idoni per a l'època estival atesa la localització sota una densa pinada que proporciona ombra i temperatures agradables.

Tot i que aquest parc ha estat l'eix central de la intervenció, també s'han netejat i esbrossat altres zones verdes com la de l'ermita de Pueblo Alcassar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *