Festes

Primer acte dels Moros i Cristians de Pego

La Junta Coordinadora ja ha anunciat la programació de la Publicació Festera, el primer dels actes de les festes
Cartell de l'acte / Ajuntament de Pego

La Junta Coordinadora dels Moros i Cristians de Pego ha anunciat ja la programació del primer dels actes de les festes de Moros i Cristians de Pego 2022. Es tracta de la nova Publicació Festera, un acte que pretén ser el punt de partida amb l'engalanament del poble amb les banderes i estendards propis de la festa a la casa de la vila.

"Després de dos anys sense festes els nervis estan a flor de pell i les ganes són molt grans" ha comentat la presidenta, que també ha assegurat que "les il·lusions de tot el col·lectiu es poden palpar, esperem que la reformulació i estrena d'aquest nou acte sigui ja l'inici definitiu del renaixement de la festa al nostre poble”.

Amb el nom de la Publicació Festera, l'acte pretén ser l'anunci de la festa, que d'ara endavant sempre tindrà lloc la primera setmana de juny per anunciar i publicar el cartell i la programació de la Fira i Festes de Moros i Cristians de Pego.

L'acte començarà a les 20.30 ha la plaça de l'Ajuntament, on es concentraran tots els festers i totes les festeres, més totes les persones del poble que vulguin assistir a l'acte públic. En aquest moment, les dues bandes que s'encarregaran de posar música a l'acte faran una entrada de bandes des de la plaça del Mercat fins a l'Ajuntament. La Junta Coordinadora ha apostat per posar en valor les agrupacions musicals de casa; l'Agrupació Musical de Pego com a amfitriona i la Unió Musical de la Vall d'Ebo com a banda convidada.

A continuació, les autoritats ocuparan el balcó de l'Ajuntament per fer entrega de les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego, en què un representant de la corporació, que en aquesta ocasió serà Jose Arbona, regidor de Festes, les cedirà temporalment (d'ara fins al 26 de juny, quan s'acabaran les festes de Moros i Cristians) a Nuria Gómez Bolufer, la presidenta dels Moros i Cristians de Pego, com a representant del col·lectiu fester.

A més, un convidat especial posarà la veu al parlament i publicació de la festa. En aquesta ocasió serà Joan Femenia, que finalment descobrirà el cartell dels Moros i Cristians 2022, ensenyat per primera vegada a l'acte, desplegant-se des del balcó de l'Ajuntament una recreació de grans dimensions.

Les formacions desfilaran des de la plaça de lAjuntament fins a la plaça del Mercat, on les bandes amenitzaran amb servei de barra i on tot el poble queda convidat. A continuació un sopar de germanor fester omplirà la plaça del Mercat amb els membres de les diferents filaes. Per finalitzar el dia, a la plaça del Mercat tindrà lloc una revetlla musical oberta a tot el públic, amenitzada per un grup de rock i música ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *