Medi ambient

Teulada Moraira dóna indicacions per al control de les colònies de gats

La regidoria de Benestar Animal ha llançat una campanya de conscienciació a la ciutadania per saber com han d'actuar amb els gats de carrer
Cartell de la campanya / Ajuntament de Teulada

Des de la regidoria de Benestar Animal, delegada a Sara Richardson, s'ha llançat una campanya de conscienciació a la ciutadania per al control de les colònies felines a Teulada Moraira.

Cal assenyalar que l'Ajuntament de Teulada té signat un Conveni de col·laboració amb la Associació Protectora d'Animals “Pluto” per al control de les colònies felines existents al municipi. Aquesta associació compta amb l'ajuda dels voluntaris que s'encarreguen de seguir el procediment CES (Capturar-Esterilitzar-Soltar), un mètode ètic i respectuós que ha demostrat tenir més eficàcia per al control del creixement poblacional de gats de carrer. Amb aquesta tècnica s'estabilitzen les mides de les colònies, cosa que implica una disminució gradual de la població en un cert termini.

Entre els avantatges que presenta aquest servei al ciutadà destaca la reducció de proliferació descontrolada de colònies de gats, la disminució de miols, marcatges o baralles pròpies de gats de carrer no esterilitzats. Tot això s'aconsegueix preservant la qualitat de vida dels propis gats, ja que cada animal esterilitzat és censat, guarit i desparasitat.

Algunes de les recomanacions per a la col·laboració ciutadana en aquest sentit són les següents:

  • Si tens un gat o gatets no desitjats, no els abandonis al carrer. Contacta amb la Protectora Animal Pluto per buscar-los una nova llar. Telèfon de contacte: +34 662 027 057. Correu electrònic: grace@plut-protectora-animals.org
  • Es prega no donar menjar als gats de carrer. No els donis ni restes de menjar ni altres aliments. Si voleu col·laborar podeu donar pinso a la protectora perquè voluntaris autoritzats s'encarreguin d'alimentar-los.
  • Si veus una gata de carrer embarassada, truca a la protectora perquè puguin recollir-la abans de donar a llum.

Els protocols d'actuació basats en la Captura-Esterilització-Duelta (CES) són un mètode més segur per garantir el control de les colònies felines alhora que es garanteix el benestar animal, i és l'únic mitjà efectiu per acabar amb la superpoblació felina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *