Habitatge

Vall de Gallinera inicia les obres dels colinvings d'Alpatró i Benissili

Aquests projectes es basen en la reforma integral dels habitatges del professorat que treballava a les antigues escoles

Vall de Gallinera ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació dels futurs dos col·livings d'Alpatró i en unes setmanes s'iniciarà la remodelació del futur coliving de Benissili.

Aquests projectes es basen en la reforma integral dels habitatges del professorat que treballava a les antigues escoles de Benissili i de Alpatró, edificis construïts entre els anys 50 i 60 del passat segle.

La reforma del conjunt dels tres colivings té un cost total de 216.000€, dels quals el 70% del total està subvencionat per un ajut europeu atorgat pel Grup d'Acció Local Muntanya d'Alacant.

Aquest concepte va sorgir a Silicon Valley, i després exportat a Europa, en produir-se el problema a l'accés a l'habitatge per part de la població jove.

El coliving és una alternativa a l'accés a l'habitatge, especialment per a joves, essent un model residencial comunitari, semblant al coworking o treball cooperatiu. És un tipus de comunitat que pretén agrupar joves emprenedors i emprenedores en un mateix edifici que comparteixin espais de forma per fomentar un desenvolupament professional de qualsevol tipus.

A diferència de la 'cohabitatge', el 'coliving' està pensat per a curts períodes de temps, sent aquests habitacles com a llocs de durant un temps determinat i que serveixin com a plataforma d'inici per a un futur arrelament al territori d'aquelles persones que hi participen.

Amb aquestes accions el Consistori Municipal aconsegueix dos objectius, per una banda, la rehabilitació integral de tres habitatges envellits i, per altra banda, donar loportunitat inicial de persones que volen viure a Vall de Gallinera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *