Obres

Xàbia negocia adquirir un immoble confrontant al Central Cinema

L'Ajuntament ha inclòs en la darrera modificació de crèdits una reserva de 100.000 euros per a aquesta operació de compravenda
Façana del Central Cinema / minube.com

El Ajuntament de Xàbia està en negociacions per adquirir una propietat privada contigua al Central Cinema. El Consistori ha inclòs a la darrera modificació de crèdits una reserva de 100.000 euros per a aquesta operació de compravenda: una planta baixa amb entrada pel carrer Sant Bertomeu.

La regidora de Patrimoni, Susana Ern, ha explicat que l'Ajuntament ja és propietari dels pisos superiors d'aquesta finca, de manera que incorporar la planta baixa permetrà disposar de tot l'immoble i utilitzar-lo per a l'ús que es consideri.

L'edifici limita a l'interior amb el Central Cinema, per la qual cosa una de les opcions seria afegir-lo a la superfície útil i guanyar opcions a l'hora de realitzar un projecte de rehabilitació per donar-li un ús cultural o social.

L'alcalde, José Chulvi, ha apuntat que l'Ajuntament continua tenint intenció de recuperar aquest emblemàtic immoble que el 2015 va descartar convertir en un teatre perquè els seus accessos i condicionants en limitaven la utilitat (especialment a nivell d'accés per a càrrega i descàrrega, magatzem, camerinos o espais tècnics i dimensions de la caixa escènica).

Chulvi ha apuntat que amb aquesta compra l'espai guanyaria en possibilitats, cosa que ja quedaria reflectida al nou projecte de reforma que el Consistori té pendent licitar pròximament. De fet, ja hi ha una consignació econòmica de 155.000 euros per contractar aquesta feina tècnica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *