Política

Xàbia reclama elements de protecció a la carretera del Portitxol

L´Ajuntament demana a la Diputació d´Alacant elements de protecció per evitar l´aparcament irregular durant l´estiu
Cala del Portitxol / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia acorda per unanimitat en ple sol·licitar a la Diputació que instal·li amb la major celeritat possible una sèrie d'elements de protecció a la CV-742 per evitar l'aparcament irregular al voral durant els mesos d'estiu.

El Consistori va sol·licitar el mes d'octubre passat aquesta mesura a l'ens provincial, titular d'aquesta carretera, per evitar la situació viscuda els estius passats arran de la regulació d'accés a la Cala del Portitxol i la instal·lació duna barrera que impedeix laccés als cotxes quan laparcament de la cala està complet.

Quan aquesta barrera es tanca són molts els conductors que estacionen irregularment aquesta carretera provincial, provocant problemes en la circulació, dificultant l'accés als vehicles d'emergència i posant en perill els vianants, alguns menors d'edat, que carregats amb tots els elements per passar un dia de platja caminen pel mateix carril que circulen els cotxes.

La petició municipal estava acompanyada d'informes policials, que recomanen instal·lar en un tram d'1,4 quilòmetres aproximadament (des de l'encreuament amb el carrer Lentisco fins a l'encreuament amb el carrer Media Lluna) una talanquera o pilons de fusta, tant per la facilitat de desmuntatge en cas de necessitat com per criteris estètics i imatge pública en una zona de valor paisatgístic i també d'economia de valor paisatgístic.

Aquesta sol·licitud també va ser traslladada a dues reunions tant amb el Diputat de Carreteres com amb el President de la Diputació, que van brindar la seva cooperació al municipi en aquesta mesura per garantir la seguretat i millorar la prevenció d'incendis o deteriorament ambiental.

Tot i això, després de mesos esperant resposta, la setmana passada la Diputació va denegar aquesta petició i va anunciar que col·locaran únicament senyalització vertical recordant la prohibició. Una cosa que els informes policials inclosos a l'expedient descarten com a mesura única i qualificaven d'“insuficient” per evitar l'estacionament irregular i els problemes que se'n deriven, com poden ser l'evacuació o la maniobra dels vehicles d'emergència.

Davant la proximitat de l'inici de la temporada estival, l'alcalde va optar per portar aquest tema a ple per donar més força a la reivindicació. Tots els partits van donar suport a la moció que qualifica la solució de la Diputació com a insuficient i torna a reclamar la instal·lació de pilons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *