Medi ambient

9 compostadors per fomentar el reciclatge a Teulada Moraira

L'objectiu és continuar amb la conscienciació i sensibilització de l'adequat reciclatge dels residus orgànics, col·locant-los a les escoles
Una dona buidant les deixalles d'aliments al compostador / Pixabay

El Consorci Mare ha fet entrega de 9 compostadors a Teulada Moraira per continuar amb la conscienciació i sensibilització de l'adequat reciclatge dels residus orgànics. L'objectiu és fomentar l'ús de les composteres implementant-les als centres educatius, tant al IES Teulada, que compta amb el mòdul de jardineria, com als col·legis que compten amb horts urbans i els menjadors.

Cal destacar que un compostador és un dipòsit que compleix amb les característiques adequades per realitzar la pràctica del compostatge, és a dir, la transformació dels residus orgànics en compost.

A més, els compostadors lliurats inclouen també airejadors i termòmetres per facilitar el compostatge. D'aquesta manera, es facilitarà també l'ús, el control i el seguiment d'aquest compostatge domèstic. També es faran formacions per part tant de l'empresa pública com dels educadors mediambientals que facilita el Consorci Mare.

És important ressaltar que gran part de la escombraries que es genera als habitatges és matèria orgànica i, realitzant compostatge domèstic, pot ser perfectament reutilitzada. Es tracta d´un procés biològic de gran importància en el manteniment dels ecosistemes i de la vida del planeta, ja que permet tancar el cicle de nutrients, degradant la matèria orgànica i posant a disposició els elements minerals requerits pels vegetals.

Altres beneficis del compostatge són:
• Reducció de la quantitat de matèria orgànica que va als abocadors.
• Reducció del cost de transport dels residus amb els consegüents beneficis per als ciutadans.
• Reducció en l'ús de fertilitzants inorgànics que substitueix.
• Estalvi d'aigua de reg degut a la capacitat de retenció de l'aigua del compost.
• Aportació dels nutrients necessaris per al desenvolupament de les plantes de manera natural.

El conseller delegat de lempresa pública Teumo Serveis, Héctor Morales, ha assenyalat que l'objectiu és "fomentar l'ús d'aquests compostadors implementant-los als centres educatius del municipi i seguir conscienciant la població sobre la importància del compostatge domèstic".

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *