Obres

Alerta a Xàbia per moviments estructurals a la Casa dels Xolbi

L'Ajuntament ha precintat el palauet gòtic i ha començat obres d'emergència per frenar moviments futurs
L'edifici municipal conegut com a Casa dels Xolbi / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia comença a fer obres d'emergència a l'edifici municipal conegut com Casa dels Xolbi. Arran de les inspeccions que s'estan duent a terme per redactar un projecte de sanejament integral d'aquest palauet gòtic (la seva estructura està en precari), s'ha detectat un petit moviment estructural a la planta baixa. Probablement, aquest desplaçament es pugui atribuir a les pluges persistents que s'han mantingut aquesta primavera.

Així, s'ha precintat preventivament el perímetre de l'immoble, ubicat entre els carrers Roques, Loreto i Escola, i ha quedat tancat al trànsit fins que acabi la intervenció d'urgència aconsellada pels tècnics. L´actuació serà la construcció d´un mur al´interior d´una de les finestres per consolidar la façana i frenar nous moviments. Els treballs els està fent personal municipal i es preveu que estiguin acabats en pocs dies.

La Casa dels Xolbi, de propietat municipal, està pendent de ser rehabilitada de manera que en quedi garantida la seguretat estructural. L´Ajuntament va presentar aquest projecte, que a priori es calcula pot costar al voltant d´un milió d´euros, a una línia de subvencions de la Conselleria d´Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica encaminada a actuacions urbanes, especialment rehabilitacions d´edificis del patrimoni municipal, tant de caràcter social , cultural i/o històric.

Actualment s'està redactant el projecte d'aquesta obra i és una de les visites a l'immoble que duu a terme l'estudi d'arquitectura responsable quan s'ha detectat el moviment estructural.

Aquest palauet gòtic va ser adquirit per l'Ajuntament el 2005. Originària del segle XVIII, és una gran casa amb 34 habitacions de diverses mides i funcions, repartides en quatre plantes i és un dels edificis més antics i interessants dels que es conserven a la vila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *