Sanitat

Atenció Primària a la Marina Alta afronta l'estiu sense prou metges

El Sindicat de Metges alerta de la manca de facultatius per cobrir les necessitats assistencials als centres de salut de la comarca
Centre de Salut. Fitxer. / Marina Salut

El CESM, Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, adverteix de la crítica situació amb què la atenció primària, al Departament de Salut de Dénia, DSD, afronta aquest estiu a causa del dèficit de metges als centres de salut, així com d'altres professionals sanitaris. Víctor Robert, representant sindical, assegura que l'actual situació que pateix la comarca aboca a la dificultat de cobrir les guàrdies dels metges que presten els seus serveis als centres d'atenció ambulatòria, en uns mesos en què s'espera un augment de la càrrega assistencial a causa de l'increment de població que pateix una comarca com la nostra, d'atracció turística.

Des del sindicat es reconeix que estan en converses amb l?empresa concessionària del servei, Ribera Salud, però des de la gerència els asseguren que no troben metges. També s'ha plantejat la possibilitat de pagar als facultatius guàrdies extra. Però de moment no hi ha res concret.

La preocupació dels professionals és evident, se senten esgotats i temen que els pacients no entenguin aquesta situació. Una situació que per cert, pot repercutir en la seva atenció mèdica, molt a desgrat seu per als professionals.

Des del CESM no descarten acudir a la Conselleria, segons apunta Robert, què també adverteix de la falta de metges fixos als consultoris auxiliars d'estiu que s'obren a les platges des del juny fins al setembre.

Mentre que l'assistència hospitalària, indiquen des del sindicat, en principi sí que estarà coberta amb el personal habitual de la plantilla, però sense els reforços necessaris, quan s'afronta una campanya estival com la que ja estem iniciant. Tot i que el problema més greu, insisteix el delegat del CESM, és als centres de salut.

Més casos per COVID

L'evolució de la pandèmia tampoc no juga a favor d'aquesta necessitat de metges, tenint en compte que s'ha detectat un repunt de casos per COVID19 a la comarca i que els centres de salut són el primer lloc on acudeixen els contagiats, cosa que augmenta el treball dels facultatius.

Negociacions Obertes

Des del sindicat de metges es mostren oberts al diàleg amb la concessionària, buscant una solució a un problema que afecta els professionals i també els pacients. L?objectiu és poder atendre les necessitats assistencials de la població de tota la Marina Alta, segons apunta Víctor Robert.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *